Odermat sa 11. mesta do pobede u Šladmingu

Izvor: B92, 23.Jan.2024, 23:23

Odermat sa 11. mesta do pobede u Šladmingu

Švajcarski skijaš Marko Odermat pobednik je veleslaloma koji je u okviru Svetskog kupa vožen u austrijskom Šladmingu.

Odermat je posle prve vožnje bio tek na 11. mestu sa 0,98 sekundi zaostatka u odnosu na Austrijanca Manuela Felera, ali je sjajnom drugom vožnjom stigao do pete pobede u isto toliko trka veleslaloma ove sezone.

Švajcarac je do svoje 32. pobede u Svetskom kupu stigao rezultatom 2:10,03 minuta, odnosno bio je za pet stotinku brži od Felera.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Na poslednji stepenik pobedničkog postolja popeo se Slovenac Žan Kranjec koji je za pobednikom zaostao 0,29 sekundi.

Odermat je vodeći u generalnom plasmanu Svetskog kupa sa 1.256 bodova, drugi je Francuz Siprijan Sarazan sa 660 bodova, a treći Feler sa 514. Švajcarac vodi i u poretku veleslaloma sa maksimalnih 500 bodova, drugi je Hrvat Filip Zubčić sa 285, a treći Kranjec sa 226 bodova.

U sredu je u Šladmingu na programu slalom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.