Ode Džerard u trenere

Izvor: MozzartSport.com, 02.Jan.2016, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ode Džerard u trenere

Fudbaler Galaksija rešio je da okači kopačke o klin na kraju ove godine i da se vrati u Liverpul

Nekadašnji kapiten Crvenih nedavno je trenirao nekoliko dana sa klubom u kojem se proslavio, gde je upoznao i metode rada Jirgena Klopa, a priznao je da bi ovo mogla da bude poslednja sezona u igračkoj karijeri. Džerad (35) ima ugovor sa Galaksijem do kraja 2016. godine.

“Još nisam 100 odsto odlučio, ali mislim da će ovo biti moja poslednja godina u karijeri >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << profesionalnog fudbalera. Ćaskao sam s Klopom, nisam dobio nikakvu ponudu, ali mi je klub stavio do znanja da žele da se vratim, iako nismo imali zvanične razgovore, niti znam koju bi mi poziciju ponudili”, rekao je Džerard za Dejli Telegraf.

Vezista ima konkretan plan za budućnost.

“Obradovali bi se da se vratim. Uvek ću biti dostupan Livepulu ili FA Engleske kada se budem vratio u Englesku. Ali, za početak ću prvo obilaziti mnoge klubove, upoznavaću se sa poslom, gledati menadžere i proučavati njihove sisteme rada. Tako ću steći potrebno iskustvo, a otprilike u novembru ili decembru ove godine kad aistekne ugovor u Los Anđelesu biću slobodan i nadam se da ću do tada savladati bar 75 odsto stvari potrebnih za trenerski posao”, najavio je Džerard.

Proslevljeni engelski reprezentativac kaje se što ranije tokom karijere nije počeo da uči za trenera.

“Žao mi je što već u 21. ili 22. godini nisam počeo sa ispitima za trenersku licencu. Ranije sam se dosađivao u hotelu na pripremama reprezentacije, gledajući 'Sopranove', a bolje bi bilo da sam učio. Voleo bih da sam do sada već položio za osnovnu licencu, pa bi mi sada ostalo samo da se spremim za ispit za PRO-licencu. Imao sam sastanak sa čelnicima FA Engleske koji su mi objasnili da bi voleli da fudbaleri sa 70-80 utakmica za nacionalni tim i 600 u karijeri ostanu u fudbalu i rade kao treneri, tako da ću imati veliku pomoć i od strane saveza”, zaključio je Stiven Džerard.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.