Izvor: MozzartSport.com, 17.Maj.2020, 17:42

Odbrane na vetrometini, Majnc nadoknadio dva gola zaostatka i odneo bod iz Kelna (VIDEO)

Ekipa Markusa Gizdola vodila sa 2:0 i imala mnogo više izglednih prilika, ali je platila danak ozbiljnog pada igre sredinom drugog poluvremena - 2:0

Izuzetno zanimljiv i neizvestan okršaj između Kelna i Majnca na Energi stadionu, ali ne i tako kvalitetna fudbalska partija. Takav utisak je ostao nakon serije loših reakcija odbrana dva tima, pa se podela plena može smatrati ravnopravnim ishodom, iako će domaćin imati više razloga da žali zbog ispuštene šanse da se ozbiljno >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << približi poziciji koja vodi u Evropu naredne sezone - 2:2 (1:0).

Keln je bio bolji većim tokom meča, što je krunisao više nego ozbiljnim vođstvom, posle golova Uta i Kajnca, ali je Majnc uspeo da iskoristi veliki pad u igri domaćina posle gola Tajvoa Ovonjija u 61. minutu. Do tog dela meča greške u defanzivi bile su pre svega odlika gostujućeg tima, a onda se vezista gostiju Pjer Kunde Malong prošetao od centra igrališta do srca kaznenog prostora domaćina i postavio konačan rezultat utakmice. Reakcija odbrane domaćeg tima, počevši od veziste Eljesa Škirija, bila je u najmanju ruku za čuđenje.

Nakon izjednačenja Majnca u 72. minutu meč je bio potpuno otvoren. Oba tima su imala po nekoliko dobrih šansi, ali su mreže ostale netaknute. Domaći će žaliti za prilikama Lajstnera i Kordobe, dok je Majnc mogao do trećeg gola preko Kvajsona.

Ukupno gledano sastav Markusa Gizdola je imao daleko više pokušaja od gostiju, ali nije umeo da zatvori meč, pa je Majnc ugrabio bod koji bi mogao da mu bude dragocen u borbi za opstanak u elitnom takmičenju.

Keln će novu priliku za pobedu na svom terenu imati za nedelju dana, kada je na Energiju dočekati Fortunu. Majnc se seli na svoj teren, ali će imati još teži zadatak, pošto mu u goste dolazi Lajpcig.

BUNDESLIGA - 26. KOLO

Subota

Fortuna - Paderborn 0:0 (0:0)

Borusija Dortmund - Šalke 4:0 (2:0)

/Haland 29, Gerero 45, 62, Azar 48/

Lajpcig - Frajburg 1:1(0:1)

/Poulsen 77 - Gulde 34/

Hofenhajm - Herta 0:3 (0:0)

/Akpoguma 59ag, Ibišević 60, Kunja 74/

Augzburg - Volfsburg 1:1 (0:1)

/Jedvaj 54 - Stefen 43/

Ajntraht Frankfurt – Borusija Menhengladbah 1:3 (0:2)

/Silva 81 - Plea 1, Turam 7, Bensebajini 72/

Nedelja

Keln - Majnc 2:2 (1:0)

/Ut 6, Kajnc 53 - Avonji 61, Kunde Malong 72/

18.00: (10,0) Union Berlin (6,50) Bajern Minhen (1,25)

Ponedeljak

20.30: (4,00) Verder Bremen (3,60) Bajer Leverkuzen (1,90)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.