Izvor: RTS, 03.Dec.2021, 22:18

Odbrana za fajnal-for, Zvezda protiv Zenita prekinula loš niz

Odličan meč odigrala je Crvena zvezda u Sankt Peterburgu i savladala ekipu Zenita 69:58, u 13. kolu Evrolige. Crveno-beli bili sjajni u odbrani i prekinuli niz od tri poraza u elitnom takmičenju. Naredni meč ekipa Dejana Radonjića igra 9. decembra u Beogradu protiv Olimpijakosa.
Konačan rezultat utakmice 69:58 ne pokazuje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koliko je Zvezda bila ubedljiva u Sankt Peterburgu protiv Zenita, čime su crveno-beli došli do pete pobede u elitnom takmičenju.

Ekipa Dejana Radonjića odigrala je jednu od boljih utakmica ove sezone, favorizovanog protivnika na svom terenu zadržala na manje od 60 postignutih poena, a pobeda Beograđana nijednog trenutka nije dolazila u pitanje.
Prvi meč u crveno-belom dresu ove sezone odigrao je Eron Vajt, koji se oporavio od teške povrede zadobijene u predsezoni, dok u sastavu nije bilo Nikole Ivanovića.
Zvezda je odlično ušla u meč i već u prvoj deonici pokazala u kom smeru će ići ovaj duel. Odličnom odbranom, crveno-beli su stekli prednost 10:3 i 19:10, a na prvi odmor otišli su sa vođstvom od 23:16.
Pokušavao je trener domaćih Ćavi Paskval da pronađe petorku koja bi mogla da parira izuzetno agresivnoj Zvezdinoj odbrani, ali u tome nije uspeo.
Crveno-beli su u drugoj deonici stekli dvocifrenu prednost, a na poluvreme su otišli sa rezultatom 42:28.
Domaći su početkom treće deonice izvršili pritisak, želeli da uhvate rezultatski priključak, ali trojkom Ostina Holinsa crveno-beli beže na +15.
U finišu treće deonice Zvezda je imala i +20, pa je već tada bilo jasno da će se iz Rusije vratiti sa bodovima u džepu.
Odužila se poslednja četvrtina, Zenit je na sve moguće načine pokušao da se vrati u utakmicu, pa na pet minuta do kraja smanjuje na 65:50.
U penal završnici, u kojoj je viđena rastrzana igra i veliki broj izgubljenih lopti, domaći su uspeli da smanje visoku prednost Zvezde na konačnih 69:58.
Najefikasniji u timu Zvezde bili su Volters sa 14 i Kuzmić i Kalinić sa po 11 poena, dok su svoj doprinos dali Dobrić, Lazić, Mitrović i Holins.
U ekipi Zenita najbolji je bio Džordan Miki sa 16, dok je Konor Frankamp dodao 12.
Koliko dobro je funkcionisala Zvezdina odbrana dovoljno govori činjenica da su najbolji šuteri Zenita i bivši košarkaši crveno-belih Bili Beron i Džordan Lojd utakmicu završili bez pogotka iz igre, ukupno postigavši 11 poena sa linije za slobodna bacanja.
Zvezda je tako zabeležila peti trijumf u takmičenju, dok je Zenit upisao peti poraz, drugi uzastopni.
U seledećem kolu, 9. decembra, Zvezda na svom terenu dočekuje ekipu Olimpijakosa.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Radonjić: Fokus i energija doneli prednost

Izvor: Danas, 04.Dec.2021, 00:04

Crvena zvezda je odigrala dijametralno suprotnu utakmicu u odnosu na prethodnu protiv Uniksa. Neuporedivo kvalitetnije, odlučnije i smelije u oba pravca, crveno-beli naneli su tek drugi evroligaški poraz Zenitu u Sankt Peterburgu (58:69) ove sezone. Trener Dejan Radonjić bio je veoma zadovoljan nakon...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.