Odbrana ključ uspeha

Izvor: RTS, 15.Jan.2012, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbrana ključ uspeha

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković izjavio je da je odbrana bila ključ pobede naše selekcije nad Poljskom na startu Evropskog šampionata u Beogradu (22:18).

"Nadam se da je publika uživala u našoj čvrstoj odbrani. Istina, nije bilo lepote u igri, ili nekih vrhunskih poteza, ali važno je da smo bili visoko motivisani što nam je i donelo pobedu", rekao je Vuković.

On je čestitao protivnicima na fer pleju, ali je dodao da je cela utakmica >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << podsećala na igru "od pre 20-30 godina, kada se nije postizalo mnogo golova".

Vuković je poručio da naša reprezentacija želi da na ovom šampionatu "ode što dalje". "Želimo pred našom publikom da napravimo nešto veliko, što će biti upamćeno", naglasio je Vuković.

Jedan od najboljih u našem timu, Ivan Nikčević, takođe je ocenio da je odbrana uradila lavovski deo posla na utakmici protiv Poljske. "Imali smo sjajnu odbranu na čelu sa Stanićem i to nam je donelo pobedu. Naravno, važan faktor uspeha bila je i ova sjajna publika", rekao je Nikčević, koji je uz Vujina bio najefikasniji igrač meča sa šest golova.

Poljski selektor Bogdan Venta čestitao je reprezentaciji Srbije na ubedljivoj pobedi. "Srbija je bila bolja i zasluženo je trijumfovala. Što se nas tiče, igrali smo agresivno, ali potpuno neefikasno, rekao bih katastrofalno", rekao je Venta i dodao da je poljski tim pravio neoprostivo veliki broj grešaka i da je igrao "kao bez glave".

"Zasluženo smo osvojili prve bodove, ali nije bilo lako, iako rezultat to ne pokazuje. Ispoštovali smo sve dogovre. Odbrana na čelu sa Stanićem funkcionisla je na vrhunskom nivou, napad takođe. Svaki igrač je dao doprinos i pokazalo se da jedino kolektivnom igrom možemo da se nosimo sa ostalim reprezentacijama", rekao je Čutura posle meča. On je dodao da nema razloga da tako ne bude i protiv Danaca u narednom meču.

Kapiten Momir Ilić takođe je istakao da je ključ pobede protiv Poljske bila jaka odbrana. "Fenomenalano smo odigrali. Odbrana je besprekorno funkcionisala, sa svih pozicija smo postizali golove i to je dobar pokazatelj kako smo igrali večeras. Moramo da nastavimo ovako, da ginemo za svaku loptu, rekao je Ilić, dodajući da je publika takaođe bila na visokom nivou, baš kao i rukometaši.

"Atmosfera je bila sjajna. Malo sam se pribojavao kako će biti u Pioniru, ali srpska publika je pokazala da ima sportski duh i da zna da navija, rekao je Ilić.

Nikola Manojlović je bio prezadovoljan posle prve pobede na šampionatu. "Kad imamo ovakvog golmana kao što je Stanić, onda je lako igrati odbranu. Prvo poluvreme nam je dalo vetar u leđa da u nastavku odigramo još bolje, rekao je Manojlović.

Nenad Vučković, jedan od igrača koji je dao veliki doprinos u odbrani, a kada je trebalo preuzimao odgovornost i u napadu, rekao je da naš tim mora da nastavi da podiže nivo agresivnosti. "Ušli smo skoncentrisani i od prvog minuta dali do znanja Poljacima da se protiv nas neće naigrati. Imali smo par isključenja, ali to je naša igra. Primili smo samo 18 golova i moramo da ostanemo na tom nivou, poručio je Vučković.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.