Odbradović brusi Partizan u ozbiljan tim

Izvor: B92, 10.Nov.2023, 09:53

Odbradović brusi Partizan u ozbiljan tim

Partizan je opet bio na ivici ambisa, ali je odbrana spasla crno-bele novog poraza u Evroligi.

Tim Željka Obradovića zabeležio je izuzetno važnu pobedu u ovom delu sezone, protiv jednog od najboljih timova takmičenja.

Na 3-4 se mnogo lakše diše i planira nego što bi to bio slučaj na 2-5, u trenutku kada je konkurencija u borbi za plej-of nikad žešća.

Mučio se dugo Partizan da pronađe pravi ritam pred po ko zna koji put krcatom Arenom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Delovalo je da su crno-beli izgubljeni na -15, ali su preokretom tolikog zaostatka protiv tima kakav je Fener pokazali da imaju tim za velike domete.

Samo je potrebno vreme da Obradović iskristališe taj tim u "kaznenu ekspediciju" kako je to bio slučaj u drugom delu prošle sezone.

A ako bi meč sa Fenerom nešto trebalo da poruči navijačima, to je da se ne brinu.

Nema sumnje da će biti još oscilacija u narednim nedeljama, a možda i mesecima, ali Partizan ima ekipu koja kada uhvati zalet, biće je teško zaustaviti.

I to ekipu koja je sposobna da i bez svog najboljeg igrača savlada jakog rivala.

Odsustvo Kevina Pantera se uvek oseti, ali su crno-beli nadoknadili timskom igrom.

Primera radi, Zek Ledej se nije video u napadu (1/3), ali je "pokidao" ispred svog koša, kupio sve odbitke (7 skokova), a onda razigravao tim (5 asistencija).

Stoga ni ne čudi što je proveo najviše vremena na parketu od svih igrača Partizana, više od 32 minuta.

A čak 11 igrača se upisalo u strelce, a posebno se razigrao Naneli sa 13 dok sve pouzdaniji postaje Anđušić.

Ipak, ključ napada bio je reket gde su Frenk Kaminski i Alen Smailagić doneli zajedno 28 poena.

Kaminski je odigrao najbolji meč od dolaska u Beograd i sa 15 poena za svega 19 i po minuta na parketu pokazao da se polako prilagođava evropskom stilu igre i da bi vrlo brzo mogao da postane jedan od ključnih igrača Partizana.

To je i bio protekle večeri u Areni jer je u presudnim trenucima meča, u četvrtom periodu, dok je Partizan jurio preokret, postigao čak 11 poena.

Dolazak Bruna Kabokla će dodatno da ga rastereti pa bi crno-beli lako mogli postati sila u reketu, a to opet otvara dosta prostora za igru momcima iz spoljne linije.

Jasno je svima da Partizan poseduje ogroman napadački arsenal, stoga će ključ za dobre rezultate protiv najjačih timova evrope biti odbrana.

A upravo je odbrana preokrenula meč sa Fenerom. Nakon čak 56 primljenih poena u prvom poluvremenu, crno-beli su pronašli formulu za Turke i u drugom dozvolili svega 28.

To je dovelo do završnice koju je odlučivao jedan šut, a uz furioznu podršku sa tribina, Partizan je stigao do pobede koja daje ogromnu injekciju samopouzdanja svakom pojedincu i timu generalno.

"Neverovatna energija navijača nosila je tim", rekao je Obradović posle meča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.