Odbrana Milionera ne može da zaustavi Bajern

Izvor: MozzartSport.com, 04.Nov.2017, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbrana Milionera ne može da zaustavi Bajern

Dortmund u seriji mečeva na kojima prima veliki broj golova

Klasiker dolazi u najgorem mogućem trenutku za Dortmund. Pre samo tri kola Borusija je imala čak pet bodova prednosti u odnosu na Bajern i šepurila se na prvom mestu, maštajući o tituli, a uoči najvećeg derbija Nemačke ovog vikenda pala je na drugu poziciju s tri boda manje od Bavaraca i jednomesečnom serijom bez trijumfa.

Milionere ubija zadnja linija koju Peter Boš muva, premešta, kombinuje… >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i nikako mu ne polazi za rukom da zbije redove. Na sedam poslednjih mečeva, ne računujući kup protiv niželigaša, Borusija je primila gol. Pritom, od Ajntrahta dva, od Lajpciga tri, u prošlom kolu od Hanovera čak četiri. S ovakvom statistikom na talonu teško je i zamisliti da bi Sokratis, Bartra i društvo mogli da zaustave Levandovskog, Robena, Hamesa i ostale.

Bajern, s druge strane, napreduje iz meča u meč od dolaska Jupa Hajnkesa. U prvenstvu još ni gol nije primio, a iza šampiona i su i dva vrlo teška susreta s opasnim RB Lajpcigom, oba dobijena. Samopouzdanje, dakle, na maksimumu.

Poslednje tri utakmice Klasikera bile su vrlo efikasne - dva puta po 4+ i jednom 5+ - a kakav je Dortmund pozadi, ne bi trebalo da nas iznenadi još jedna goleada. Opet, sećamo se i nekih njihovih skorijih duela koji su efikasnošću baš razočarali, pa je bilo 0:0, 0:0, 1:0, 0:2…

Za Borusiju neće igrati već duže povređeni Rojs, Bavarci ne mogu da računaju na Milera.

Projektovani sastavi:

DORTMUND (4-3-3): Burki - Bartra, Sokratis, Toprak, Šmelcer - Kastro, Vajgl, Gece - Jarmolenko, Obamejan, Filip;

BAJERN (4-2-3-1): Ulrih - Rafinja, Zule, Humels, Alaba - Martinez, Rudi - Roben, Alkantara, Koman - Levandovski.

NEMAČKA 1 - 11. KOLO

Petak

Ajntraht - Verder 2:1 (1:1)

/Rebić 17, Ale 89 - Moizander 25/

Subota

15.30: RB Lajpcig - Hanover

15.30: Frajburg - Šalke

15.30: Menhengladbah - Majnc

15.30: Augzburg - Leverkuzen

15.30: Hamburger - Štutgart

18.30: Dortmund - Bajern

Nedelja

15.30: Keln - Hofenhajm

18.00: Volfzburg - Herta

*** kvote su podložne promenama

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.