Odbojkašice u četvrtfinalu EP

Izvor: RTS, 01.Sep.2019, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojkašice u četvrtfinalu EP

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale EP, savladavši Rumuniju sa 3:0 u setovima (25:20, 25:17, 25:23).
Odbojkašice Srbije nastavljaju sa sjajnim igrama na Evropskom prvenstvu, a nova "žrtva" bile su Rumunke.

Izabranice Zorana Terzića poput dosadašnjih mečeva na prvenstvu pojačavale su igru kako je vreme odmicalo.
U prvom setu Rumunke su povele sa 4:1, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ali su naše odbojkašice hvatale ritam, izjednačile na 18:18, a potom u finišu odličnim blokom dolazile do poena i osvajanja prvog seta (25:20).
Drugi set počeo je obrnutim redosledom. Srbija je povela sa 3:0, potom i 6:2, ali je Rumunija uspela da smanji deficit na samo jedan poen. Usledila je serija Srbije od pet vezanih poena i prednost koja je do kraja seta bez problema odbranjena (25:17).
Najveća borba viđena je u trećem, poslednjem setu na meču. Rezultatska klackalica bila je prisutna sve do same završnice. Rumunke su u par navrata vodile tri poena (10:13 i 13:16), ali je naša selekcija u finišu pri rezultatu 22:22 zaigrala bolje i upisala pobedu.
Srbija ne zna za poraz na turniru, a pobedom nad Rumunijom se plasirala u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Ovako je protekao meč: 
17.19 – Kraj meča, Srbija osvaja treći set sa 25:23 i sa 3:0 upisuje pobedu nad Rumunijom.
16.51 – Rezultatom 25:17 Srbija osvaja drugi set i vodi sa 2:0. Odlična igra nastavila se i u drugom setu. Srbija je imala prednost na startu seta, protivnice su uspele da priđu na dva poena, ali se Srbija ponovo odlepila i očuvala prednost do kraja seta.
16.40 – Serijom od četiri vezana poena Srbija stiže do prednosti od 15:9 u drugom setu.
16.25 – Srbija osvaja prvi set rezultatom 25:20. Nakon sada već standardno lošijeg starta, izabranice Zorana Terzića uspele su da igraju bolje kako je set odmicao. Rumunke su vodile sa 4:1 na početku, ali je Srbija uspela da izjednači i povede krajem seta, koji osvaja dobrim blokom u završnici.
16.00 – Nakon intoniranja himni dve zemlje, počeo je meč... 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.