Odbojkašice četvrte u Montreu

Izvor: B92, 09.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojkašice četvrte u Montreu



Odbojkašice Srbije poražene su od Holandije sa 3:1, po setovima 26:24, 26:24, 16:25 i 25:22, u utakmici za treće mesto na turniru u Montreu. Ovo je reprezentaciji Srbije bio drugi poraz od Holandije na ovom turniru.

Selektor reprezentacije Zoran Terzić ocenio je posle meča da su greške doprinele porazu, ali da je i tako njegov tim imao šanse.

"Imali smo 32 greške u četiri seta, ali smo i tako bili u rezultatskom egalu i gubili na razliku" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << , rekao je Terzić.

Terzić je istakao da je "prezadovoljan" plasmanom na turniru.

"Plasmanom sam ne zadovoljan, nego prezadovoljan u odnosu na ono čemu smo se nadali. Ako se uzme u obzir renome turnira, renome rivala, zatim naš oslabljeni sastav i kratke pripreme, moramo biti zadovoljni. Ovo nije nista strasno, jer ovo su samo pripreme za naredna takmicenja", rekao je Terzić.

Korektor reprezentacije Ivana Đerisilo rekla je da je zadovoljna učinkom na turniru.

"Generalno, zadovoljna sam onim sto smo uradili u Montreu. Bilo je važno proći u polufinale i u tome smo uspeli u veoma jakoj grupi. Sve devojke su se svojski trudile i čestitam im na tome", rekla je Đerisilo.

U finalu će igrati Kina i Kuba.

Reprezentativke Srbije u ponedeljak uveče dolaze u zemlju.

Srbija: Nikolić 12, Majstorović 1, Đerisilo 8, Petrović 9, Ninković, Brakočević 8, Molnar 16, Vesović, Ognjenović 6, Simanić, Erić 12, Ćebić 1.

Holandija: K. Stalens, C. Stalens 5, Orsel 6, Vajnhofen, Blom 11, Majners, Van Tinen, Vensink 10, Flir 17, Flederus 5, Stam 7, Jans.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.