Odbojkašice brzo do četvrte pobede

Izvor: B92, 04.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojkašice brzo do četvrte pobede



Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije i Crne Gore ostvarila je i četvrtu pobedu u grupi 'D' na Svetskom prvenstvu u Japanu.

'Plave' su u duelu sa autsajderom, selekcijom Egipta, bile brze i ubedljive, 3:0 (25:9, 25:13, 25:15) za sat i pet minuta igre.

Nataša Krsmanović i Jovana Brakočević blokom su potpuno zaustavile Afrikanke, a Zoran Terzić je, zahvaljujući dobroj i sigurnoj igri devojaka koje je izveo na parket, mogao da odmori odbojkašice koje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su u prva tri kola najviše vremena provele u igri.

Brižitka Molnar bila je najzaslužnija za odličnu seriju u prvom setu, kada je posle 8:0 u nizu za naš tim na drugom tehničkom tajm-autu bilo 16:4.

Nataša Krsmanović je 'zaključila' prvi set.

U drugom su Egipćanke povele sa 5:2, pa sa 8:4, ali su onda Molnar i Krsmanović, uz saigračice, donele preokret, 16:11.

Jovana Brakočević je osvojila poslednji poen u setu koji je već posle serije 6:2 za 22:13 bio odlučen. Na početku trećeg seta Egipćanke su odličnim servisom došle do vođstva, ali je takav odnos snaga na semaforu kratko trajao a dobar period igre imala je Jovana Vesović. Poslednji poen u meču koji je značio i kraj takmičarskog dela turnira za Egipćanke osvojila je Brižitka Molnar.

Trener našeg tima Zoran Terzić rekao je posle utakmice zbog čega je utakmica sa Egiptom bila značajna.

"Posle dve pobede u grupi mi smo otvorili vrata sledeće runde. Sada su naše ambicije veće i voleli bismo da u drugi krug uđemo sa maksimalnim brojem bodova. Ako tako bude imaćemo priliku da se, u odnsou na naš plasman na svetskoj rang-listi, borimo za vrlo visok plasman," rekao je Terzić.

"Ne može da se kaže da je naš uspeh posledica pre svega toga što je ovo naš prvi šampionat. Možemo da kažemo da smo došle bez ikakvog pritiska, došle smo samo da odigramonajbolje što umemo," rekla je Vesna Čitaković.

Naše odbojkašice u nedelju igraju sa selekcijom Turske, ako pobede obezbediće prvo mesto u grupi i maksimalan broj bodova u drugoj fazi takmičenja. Grupa u kojoj je selekcija Srbije i Crne Gore 'ukršta se' sa grupom u kojoj su Japan, Tajvan, Južna Koreja i Poljska.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.