Izvor: Politika, 15.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojkaši na proveri u Italiji

Odbojka – Naši odbojkaši danas odlaze u Italiju, gde će na pripremama za Svetsku ligu odigrati dve prijateljske utakmice. Prvi okršaj s Italijanima je sutra u Parmi, a drugi u petak u Salsomađoreu. "Utakmice protiv Italije će nam koristiti, iako ni naš domaćin neće biti u najjačem sastavu", rekao je selektor Igor Kolaković.

Andrija Gerić će predvoditi reprezentaciju kao kapiten:

– Ne treba da se osvrćemo na prethodne uspehe. Imamo perspektivnu ekipu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << čija prednost u ovom trenutku može da bude i to što je rivali ne poznaju.

Vlado Petković će u Svetskoj ligi biti naš prvi "dizač":

– Ne opterećujem se time što ću igrati umesto Nikole Grbića, jer niko ne može dostojno da zameni najboljeg na svetu. I Perić i ja daćemo sve od sebe i nadam se da će to biti dovoljno da pobedimo Italiju ili Rusiju.

Marko Samardžić je standardni "poljar" u našoj ekipi:

– Za mene je, kao i za sve ostale odbojkaše, čast da igram za reprezentaciju. Atmosfera je odlična, dobro radimo i nadam se da će i rezultati da budu takvi.

Prvu utakmicu u Svetskoj ligi Srbija će odigrati u Moskvi protiv Rusije 26. maja. U grupi su još Kuba i Egipat.

--------------------------------------------------------------------------

Kolaković odredio 13 putnika

Igor Kolaković, prvi trener muške seniorske reprezentacije Srbije, odredio 13 igrača koji će biti u Italiju. Aleksandar Mitrović će ostati u Beogradu zbog bolesti.

TEHNIČARI: Perić i Petković.

POLJARI: Samardžić i Rosić

KOREKTORI: Bojović i Dokić

BLOKERI: Gerić, Bjelica, Stanković i Radić.

PRMAČI: Nikić, Dukić i Kovačević

– Mitrović je dobio boginje – varičele i predstoji mu mirovanje od minimum 15 dana. – objasnio je Dr Ljuban Martinović, lekar "plavih".

S. R.

[objavljeno: 15.05.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.