Izvor: Politika, 23.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojkaši Srbije bez problema sa Egiptom

Reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Kairu selekciju Egipta sa 3:0, po setovima 25:22, 25:22, 25:18 , u prvoj utakmici petog vikenda Svetske lige KAIRO – "Plavima" je to peta pobeda u Svetskoj ligi ove sezone, u kojoj i dalje imaju šanse da osvoje drugo mesto u Grupi C i eventualno dobiju pozivnicu za završni turnir u Katovicama. Drugi meč petog vikenda Srbija i Egipat igraće u nedelju od 19 sati po centralnoevropskom vremenu. U večerašnjoj utakmici u timu Srbije prvi put >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << je bio korektor Ivan Miljković, a uz njega na teren su izašli primači Bojan Janić i Nikola Kovačević, blokeri Andrija Gerić i Marko Podraščanin, tehničar Vlado Petković i libero Marko Samardžić.

Srpska reprezentacija odigrala je večerašnji meč uz dosta servis grešaka, ali ni to nije pomoglo Egipćanima da meč učine neizvesnim. "Plavi" su kontrolisali igru i rezultat, bili bolji u bloku i prijemu, kao i u napadu.

U prvom setu domaćini su u završnici uspeli da se približe na samo poen zaostatka, ali je ekipa Srbije bila sigurna i do prve set lopte došla na 24:21. Posle jednog uspešnog napada egipatskog tima, druga set lopta za tim Srbije iskorišćena je drugom servis greškom Egipta.

Drugi set Egipćani su počeli nešto bolje. Vodili su da 4:1 i sa 8:5, kao i sa 10:8. Međutim, tada su se srpski reprezentativci razigrali i započeli preokret. Uz odličan servis Bojana Janića, "plavi" su došli do 17:14 i tako i drugi set, sa 20:15, oslobodili neizvesnosti. U finišu Egipat je uspeo da se približi, ali je i taj set Srbija mirno privela kraju sa 25:22 za 2:0.

U trećem setu "plavi" su i dalje sa servisa grešili više od protivnika, ali je Miljković bio siguran u napadu, solidan je bio i srpski blok, pa je Srbija bez većih problema završila set sa 25:18 i meč sa maksimalnih 3:0.

Tehničar Vlado Petković izjavio je da je Egipat odigrao lošije nego što su "plavi" očekivali.

"Nismo im dozvolili da se razigraju. Odradili smo veliki deo posla i zasluženo smo pobedili. Maksimalno smo spremni ušli u meč", kazao je Petković i dodao da očekuje još bolju partiju u nedelju.

Selektor Srbije Igor Kolaković ocenio je da je njegov tim previše grešio na servisu, ali je zato bio odličan u odbrani i u bloku.

"Odigrali smo organizovano i reklo bi se rutinski u najvažnijim momentima. Sigurno nam je mnogo značilo i prisustvo i igra Ivana Miljkovića", kazao je Kolaković, dodajući da u drugom meču treba biti oprezan jer Egipat može da igra bolje nego što je to večeras pokazao.

Kapiten Srbije Andrija Gerić ocenio je posle utakmice da su "plavi" igrali veoma dobro, iako su grešili dosta na servisu i u napadu i dozvolili protivniku da se nekoliko puta vrati u meč.

Kapiten Egipta Hamdi El Safi čestitao je Srbiji na pobedi. "Mi danas nismo dobro igrali. "Nismo navikli da igramo po dva meča nedeljno sa vrhunskim timovima kao što je Srbija", kazao je on.

DVORANA: Stadion kompleks, Kairo.

Gledalaca: 10.100.

Sudije: Kišcak (Poljska), Zaharesku (Rumunija).

SRBIJA:Perić, Bojović, Bjelica, Janić 4, Kovačević 9, Samardžić, Petković 5, Dukić, Nikić, Gerić 7, Miljković 12, Podrašcanin 12.

EGIPAT: El Safi 3, Abdala 3, Gabal 3, Salah 10, Al Ajdi, Ašaraf, S. Fathi8, El Sajed 4, Moneim 3, Hosam, M. Ali 2, Rauf.

Beta

[objavljeno: 23.06.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.