Odbojkaši Srbije bez medalje na EP, Poljacima bronza

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Sep.2021, 08:38

Odbojkaši Srbije bez medalje na EP, Poljacima bronza

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije zauzela je četvrto mesto na šampionatu Evrope, pošto je večeras u Katovicama izgubila meč za bronzanu medalju od Poljske sa 3:0 (25:22, 25:16, 25:22).

Sinoćni polufinalni duel protiv Italije očigledno je potpuno iscrpeo odbojkaše Srbije i fizički i mentalno, pa danas nisu pružili ni deo onoga što mogu i poraženi su praktično bez otpora.

Poljska je bolje otvorila meč i povela je sa 7:4, ali je Srbija do sredine prvog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << seta uspela da dođe do izjednačenja (14:14). U nastavku se igralo poen za poen, a domaćin je u završnici ipak uspeo da dođe do prednosti, iskoristivši treću set loptu – 25:22.

U drugom setu je umor u velikoj meri uticao na igru izabranika Slobodana Kovača, što je omogućilo Poljacima da nastave tamo gde su stali u prvom periodu. Poveli su prvo sa 6:4 i 13:6, pa sa 20:10, da bi set rešili u svoju korist sa 25:16.

Srbija je u trećem setu uradila sve što je bilo u njenoj moći da smanji zaostatak, borila se do samog kraja, ali je Poljska u završnici ipak bila sigurnija i došla je pozitivnog rezultata. Na kraju ovog seta 25:22 za Poljake i na taj način su osvojili 10. medalju na EP, a četvrtu bronzanu.

Tako su izabranici Slobodana Kovača neuspešno završili šampionat, jer ne samo da nisu uspeli da odbrane titulu, osvojenu pre dve godine, već se kući vraćaju bez medalje.

Finale između Slovenije i Italije odigraće se od 21.00 čas.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.