Izvor: Blic, 02.Mar.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojkaši Radničkog osvojili Kup Srbije

Odbojkaši Radničkog iz Kragujevca osvojili su Kup Srbije nakon što su u finalu za 71 minut savladali Ribnicu 3:0 (25:17, 25:22, 25:22).



U fantastičnoj atmosferi hale "Jezero" pred 3.000 gledalaca Kragujevčani su dominirali tokom celog meča i zasluženo došli do prvog pehara u klupskoj istoriji.

Za najboljeg igrača finalnog turnira proglašen je prvotimac Radničkog Hari Nakovski.

Trener Radničkog Slobodan Galešev izjavio je posle meča >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da njegovom timu nije bilo lako da nosi ulogu favorita, posebno zato što je dan ranije uspeo da savlada Crvenu zvezdu, u derbiju polufinala Kupa.

"Očekivalo se da pobedimo maksimalnim rezultatom, pa nam je zato bilo malo teže u drugom i trećem setu", kazao je Galešev, takodje čestitajući protivniku na pruženoj partiji.

Trener Ribnice Dragan Đorđević čestitao je Radničkom na prvom trofeju u Kupu.

"Zaslužili su trofej, manje su grešili od nas, a mi u ovom trenutku nismo mogli bolje. Nedostajao nam je prijem servisa", kazao je Đorđević.

Prema njegovim rečima, za Ribnicu je učešće u finalu Kupa uspeh, jer je to drugo finale u koje se klub plasirao za dve sezone, posle prošlogodišnjeg finala plej ofa.

"Mislim da je to veliki uspeh i za Ribnicu i za grad Kraljevo. Nastavićemo da radimo", rekao je Đorđević.

Radnički - Ribnica 3:0

Dvorana: SC Mladost. Gledalaca: 3.000. Sudije: Vladimir Chuk, Dejan Jovanović.

Radnički: Radivojević, Hadžifejzović 8, Ristović, Aleksić 3, Mijalković, Nakovski 14, Ilić 1, Ivović, Čedić 5, Stevanović, Đorđijev 21, Pantelić (libero).

Ribnica: Gavrilović 16, Bojović 8, Usiljanin 4, Bičanin 1, Lazarević, Popadić, Jović (libero), Borovnjak 3, Simeunović, Milovanović, Radević 7, Pljakić.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Radnički Kombank osvojio Kup!

Izvor: B92, 02.Mar.2008

..Odbojkaši Radničkog Kombanka iz Kragujevca osvojili su prvi put u istoriji trofej u nacionalnom kupu, pošto su pred svojim navijačima u tri seta pobedili kraljevačku Rubnicu rezultatom 3:0, po setovima 25:17, 25:22, 25:22. U fantastičnoj atmosferi hale Jezero Kragujevčani su dominirali tokom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.