Izvor: Blic, 03.Jan.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbio bundes, dobio restoran

Odbio bundes, dobio restoran

Ratni vihor odveo je Zlatka Radića (rođen 1969), nekadašnjeg napadača tuzlanske Slobode, preko Bačkog Jarka i subotičkog Spartaka, do nemačkog gradića Fulda, gde je, posle devet godina provedenih u dresu regionalnog ligaša Borusiji, za koju je postigao mnogo golova, nedavno okončao igračku karijeru. Zajedno sa njim, put od Spartaka (gde je proveo tri godine) do frankfurtskog Progresa i Borusije prevalio je i njegov brat Željko, inače odbrambeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << igrač, koji još uvek nije obesio kopačke o klin.

- Ovde mo je jako lepo. Na stadionu Borusije sam otvorio restoran u koji, pored igrača i članova uprave kluba, svraćaju i ličnosti iz kulturnog i javnog života. Položio sam ispit za licencu FIFA agenta i tako stekao pravo da savetujem i posredujem u poslovima koji su u domenu Svetske fudbalske federacije. Pristojno sam situiran, vodim porodični život, imam suprugu Slavicu i dve devojčice, a sa bratom Željkom materijalno pomažem roditelje, odnosno za njih gradim kuću u Valjevu - priča Zlatko Radić. U Borusiji ste proveli devet godina, da li je bilo ponuda da zaigrate u nekom većem klubu?

- Dobio sam svojevremeno ponude nekih bundesligaša da se oprobam u najvišem rangu takmičenja, ali sam ih glatko odbio. Gostoprimstvo koje su meni i bratu pružili u Fuldi se ne može novcem platiti, a obraz treba sačuvati. Ovde smo se već odomaćili, ljudi nas poštuju. Pratite naše igrače u Bundesligi. Koji je od njih ostavio na vas najjači utisak?

- Mladen Krstajić, nekadašnji član Verdera, a sada Šalkea.

Nemački igrač po vašem ukusu?

- Ranije je to bio Lotar Mateus, sada Miroslav Klose. Koji je od naših fudbalera koje ste gledali najbolji igrač, a kog asa izdvajate u Evropi?

- Kod nas je prvi Dragan Stojković, a u Evropi Andrej Ševčenko. Trener po vašem ukusu?

- Najbolji trener sa prostora bivše Jugoslavije je bio Ivica Osim, a u Bundesligi Oto Renhagel. Ja sam svakako najviše naučio sarađujući sa vrsnim stručnjakom Vilijem Entemanom iz Manhajma. Koji domaći i evropski klub vam se trenutno najviše dopadaju?

- Partizan u SCG, Milan je najbolji na Starom kontinentu. Ko vam je bio uzor na poziciji na kojoj ste vi igrali?

- Bez dvoumljenja Gerd Miler, golgeter Bajerna iz Minhena i reprezentacije Nemačke. Ko je zaslužan za vašu fudbalsku karijeru?

- Moj otac Uroš, koji me je kao dečaka odveo u Slobodu. Najlepši grad koji ste videli?

- Postoje dva, a to su Beograd i Frankfurt. Najdraži pisac i roman?

- Ivo Andrić i njegovo delo 'Na Drini ćuprija'. Želje u budućnosti?

- Zdravlje u porodici i mir u svetu. Naročito želim da se ne ponove ratne strahote u našem zavičaju - rekao je na kraju razgovora Zlatko Radić. Pero Petković

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.