Izvor: MozzartSport.com, 28.Apr.2021, 11:31

Odbio Totenhem zbog Lajpciga, Evropa luda za trenerima Salcburga i Majnca

Džesi Marš umesto Julijana Nagelsmana

Majnc je lansirao Jirgena Klopa, Tomasa Tuhela, sada i Boa Svensona, a fabrička traka koja izbacuje vrhunske trenera besprekorno radi i u Salcburgu. Kako navodi ugledni Kiker, šef stručnog štaba austrijskog šampiona Džesi Marš naslediće Julijana Nagelsmana na klupi Lajpciga.

Kiker navodi da su se Marš i Lajpcig sve dogovorili, te da je ostalo samo da se Nemci utanače obeštećenje >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sa Sacburgom, ali kako su oba kluba pod patronatom kompanije Red Bul ne očekuje se da će to biti preveliki problem.

Lajpcig svakako ima razloga da se uzda u 47-godišnjeg Amerikanca, koji se afirmisao u Njujork Red Bulsima. U Lajpcigu je već radio kao asistent Ralfa Rangnika, da bi na leto 2019. zamenio Marka Rozea u Salcburgu, odmah osvojio duplu krunu, izvesno će i drugu titulu, dok će se u finalu Kupa boriti protiv LASK-a.

Pride, Marš je prema Kikerovim informacijama zbog Lajpciga odbio poziv da od leta preuzme Totenhem što znači da je Pevcima kao realna opcija ostao samo Ajaksov Erik ten Hag. Marša je hteo i Ajntraht – Adi Hiter na kraju sezone ide u Borusiju Menhengladbah – ali ni to nije bila destinacija primamljiva kao Lajpcig.

I Lajpcig je motrio na Ten Haga, pominjao se i Volfzburgov Oliver Glasner, ali je Marš sve vreme bio favorit.

Uostalom, Salcburg je – poput Majnca – poslednjih godina pravi rasadnik trenera. Dovoljno je samo da pomenemo Rodžera Šmita (PSV Ajnhdoven), Adija Hitera (Ajntraht Frankfurt, od leta Borusija Menhengladbah), Marka Rozea (Borusija Menhengladbah, od leta Borusija Dortmund)...

Sledeći je – Džesi Marš.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Džesi Marš zamena za Nagelsmana

Izvor: RTS, 28.Apr.2021

Američki fudbalski trener Džesi Marš naslediće Julijana Nagelsmana na klupi nemačkog Lajpciga na kraju sezone kada on bude preuzeo klupu Bajerna, prenose tamošnji mediji. . U utorak su Bavarci objavili da će Julijan Nagelsman, koji je dve sezone uspešno vodio Lajpcig, od...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.