Od školske klupe do atletske staze u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2019, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Od školske klupe do atletske staze" u Novom Sadu

Treća atletska manifestacija "Od školske klupe do atletske staze" koju organizuje Atletski klub "Borac" sa Klise održana je danas u Novom Sadu. Manifestaciji je prisustvovao i član Gradskog veća Novog Sada za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin.

Na stadionu FK "Borac" se okupilo oko 2000 dece predškolskog i školskog uzrasta koja su se takmičila na atletskim stazama od 100 do 800 metara za zlatno, bronzano i srebrno odličje.

"Drago mi je što se iz godine u godinu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sve više dece okuplјa na stadionu FK "Borac" kako bi pokazali svoje umeće na atletskoj stazi. To što je danas ovde oko 2000 predškolaca i školaraca pokazuje značaj i veličinu manifestacije "Od školske klupe do atletske staze", istakao je Cvjetićanin.

"Organizatori ulažu veliki napor da promovišu atletiku kao zdrav način života, što je pogotovo za ovaj uzrast izuzetno važno, a to jeste u interesu Grada Novog Sada koji će nastaviti da podržava ovu i slične manifestacije", rekao je Cvjetićanin i poželeo takmičarima da se što više bave sportom jer će im to u budućnosti samo koristiti.

Predsednica AK "Borac" Danijela Špirić je istakla da je cilј manifestacije motivacija dece i roditelјa da se u što većem broju uklјuče u sport.

Ona je rekla da je važno promovisati atletiku jer je fizička kultura stečena u tom sportu značajna, ne samo za za razvoj dece, već kako je istakla, i za njihovu pripremu za druge sportove, za samodisciplinu i želјu za uspehom.

Atletski klub "Borac" dodelio je Plaketu Ognjenu Cvjetićaninu za izuzetnu saradnju i doprinos razvoju atletike.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.