Izvor: RTS, 11.Jun.2021, 21:03

Od otpisanog, do titule - Đorđević vodio srpski Virtus do titule

Ekipa Virtusa iz Bolonje, koju sa klupe predvodi srpski stručnjak Aleksandar Đorđević, a za koji igraju Miloš Teodosić, Stefan Marković i Stefan Nikolić, novi je šampion Italije, pošto je i četvrti put u finalu nadigrala Armani, ovoga puta sa 73:62.
Iako je između dve sezone bio precrtan i dobio otkaz, Aleksandar Đorđević se vratio na klupu Virtusa i odveo ih do titule u šampionatu Italije.

Virtus je i u četvrtom meču nadigrao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << favorizovani Armani i tako sa 4-0 slavio u finalnoj seriji.
Najefikasniji u pobedi koja im je donela pehar domaćeg prvenstva bili su Belineli sa 15, Vims sa 14 i Teodosić sa 10 poena.
U redovima Armanija istakli su se Šilds sa 15 i Panter sa 11 poena.
Virtus se titulom vratio na tron u Italiji prvi put posle 20 godina.
Tim iz Bolonje došao je do svog 16. naslova šampiona države, čime je drugi najtrofejniji klub u Italiji, iza Olimpije koja ima 28 titula. 
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đorđević vratio titulu Virtusu posle 20 godina

Izvor: N1 televizija, 11.Jun.2021

Košarkaši Virtusa iz Bolonje pobedili su Olimpiju iz Milana u četvrtom meču finala plej-ofa 73:62 i maksimalnim rezultatom 4-0 osvojili italijansku titulu. Miloš Teodosić proglašen je za najkorisnijeg igrača finalne serije.

Nastavak na N1 televizija...

Italijanski mediji hvale Đorđevića posle osvajanja šampionske titule

Izvor: RTS, 12.Jun.2021, 08:29

Virtus Bolonja je posle dvadeset godina šampion Italije što je poseban povod da budu tema u italijanskim medijim. Uz analize proteklog prvenstva posebno istaknuta uloga stratega „crnih“ Saše Đorđevića uz podsećanje na njegov povratak u tim samo 24 sata nakon njegovog isključenja. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.