Izvor: MozzartSport.com, 12.Dec.2021, 16:49

Od lakrdije do spektakla za sva vremena: Ferštapen "ukrao" rekordnu titulu Hamiltonu u poslednjem krugu

Nestvarna trka u Abu Dabiju...

Ako niste gledali trku milenijuma u Formuli 1, teško ćemo vam rečima opisati šta se dogodilo. Luis Hamilton je do poslednjeg kruga imao naizgled nedostižnu prednost, a onda senzacija za sva vremena - Maks Ferštapen osvaja prvu titulu u najbržem cirkusu na svetu. Kako se dogodilo ovo čudo neviđeno? Moraće da se saberu utisci, ohlade glave, ali ono što je sigurno je činjenica da je direkcija trke na čelu sa Majklom Masijem >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kumovala haosu na stazi i uraganu neverovatnih emocija.

Gazio je Hamilton sa prednošću od preko deset sekundi ka rekordnoj osmoj tituli, pre nego što je Nikolas Latifi ni kriv, ni dužan postao katalizator koji je ozbiljno uticao na ishod. Njegov bolid završio je u ogradi na pet. krugova pre kraja i inicirao ulazak vozila bezbednosti. Ono se zadržalo na stazi do pretposlednjeg kruga kada je inicijalna odluka bila da se vozači koji su zaostajali za ceo krug zadrže na pozicijama između Hamltona i Ferstapena - tako su pogazili praksu kojoj su bili dosledni čitave sezone.

Pod logičnim pritiscima iz tabora Red Bula organizatori su popustili te su u poslednjem krugu ipak setili da bi bilo pošteno da se drže pravilnika - sledstveno tome Ferstapen se obreo iza Hamiltona i jurnjava u poslednjem krugu je počela. Holanđanin je majstorski obišao Mercedesov bolid, zatim odbio napada sedmostrukog šampiona i prvi prošao kroz cilj.

VERSTAPPEN X HAMILTON, TODOS OS ÂNGULOS! pic.twitter.com/tdSl13kupH

Uskoro opširnije...

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.