Kraj raspusta i uskršnjeg odmora - gužve na Milošu Velikom i svim prelazima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Apr.2023, 06:54

Kraj raspusta i uskršnjeg odmora - gužve na Milošu Velikom i svim prelazima

Poslednji neradni dan uskršnjih praznika i školskog raspusta ujedno je i dan povratka svih koji su putovali za praznik, što znači i talas pojačanog saobraćaja, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Gužve su na najprometnijim graničnim prelazima sa Mađarskom, Hrvatskom, Bosnom i Hercegovinom, Severnom Makedonijom i Crnom Gorom.

Učesnici u saobraćaju putem portala na autoputevima i aplikacije za mobilne telefone „Putevi Srbije“, mogu da se informišu u realnom vremenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama, prekidima saobraćaja, stanju kolovoza, vremenskim prilikama i drugim neophodnim informacijama.

Detaljne informacije o stanju na državnim putevima Republike Srbije u realnom vremenu, možete naći na internet prezentaciji JP „Putevi Srbije" na linku: https://www.putevi-srbije.rs/index.php/sr/stanje-na-dr%C5%BEavnim-putevima

Iz Puteva Srbije apeluju na učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu uslovima na putu, drže bezbedno odstojanje i poštuju saobraćajnu signalizaciju.

Gužva na autoputu od Niša ka Beogradu kod Velike Plane

Velike kolone vozila formirale su se danas po podne na autoputu Beograd-Niš, u smeru ka Beogradu. Saobraćaj se odvija otežano na deonici od Svilajnca do Krnjeva.

Pakovraće: Od podne do 16 časova skoro 4.500 vozila ušlo na auto-put

Na naplatnoj rampi Pakovraće na ulasku na auto-put Miloš Veliki, od ponoći do 16 časova ušlo je 7.135 vozila, od čega 4.350 samo od podneva.

Prema rečima onih koji se ovde uključuju na auto-put, najveće gužve su oko Užica i od Požege do Pakovraća, kao i standardno u Ovčarsko-kablarskoj klisuri.

Na samom auto-putu Miloš Veliki kod tunela Savinac stvaraju se zastoji i dugačke kolone zbog radova u jednoj tunelskoj cevi.

Idem iz Beograda i nema gužve nigde do tunela Savinac. Radi se jedna cev, pa se oba smera ulivaju u jednu i stvaraju se velike gužve i kilometarske kolone, rekla je za Tanjug Ana Mosić, koja se iz Beograda vraćala u Čačak.

Još jedan talas gužvi očekuje se oko 18 časova na naplatnoj rampi u Pakovraću.

Na Horgošu nema gužve, ali se čeka na ulazak u Mađarsku

Manje gužve na graničnim prelazima u našoj zemlji mogu se očekivati do kraja dana, budući da se veliki broj putnika vraća sa odmora nakon praznika.

Putnici na GP Horgoš ovog popodneva čekaju u proseku oko jedan sat kako bi prošli obe granice i ušli u našu zemlju, dok na izlasku iz Srbije nema zadržavanja, ali je međuzona popunjena, pa je teško proceniti koliko je vremena potrebno da se uđe u Mađarsku.

Zbog uskršnjih praznika granični prelaz Bajmok-Bačalmaš još danas radi produženo do ponoći, kao i granični prelaz Bački Vinogradi - Ašothalom, čije je radno vreme, zaključno sa današnjim danom, do 22 časa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas je poslednji NERADNI DAN vaskršnjih praznika: Očekuje se pojačan saobraćaj zbog završetka raspusta

Izvor: Blic, 17.Apr.2023

Poslednji neradni dan vaskršnjih praznika i školskog raspusta je ujedno i dan povratka mnogih građana koji su putovali za praznik, što će doneti još jedan talas pojačanog saobraćaja, saopštio je jutros Auto-Moto Savez Srbije (AMŠ).

Nastavak na Blic...

Spremite se, gužva?

Izvor: B92, 17.Apr.2023

Poslednji neradni dan vaskršnjih praznika i školskog vaskršnjeg raspusta je ujedeno i dan povratka mnogih građana koji su putovali za praznik...To će doneti još jedan talas pojačanog saobraćaja, saopštio je jutros Auto-Moto Savez Srbije (AMSS)...Vožnja je često u takvim uslovima naporna i...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.