Obustavljeno trgovanje akcijama osam Agrokorovih kompanija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Maj.2017, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obustavljeno trgovanje akcijama osam Agrokorovih kompanija

Hrvatska agencija za nadzor finansijskih usluga (Hanfa) danas je privremeno obustavila trgovanje akcijama osam Agrokorovih kompanija na Zagrebačkoj berzi, tako da se do 15. maja neće trgovati akcijama Leda, Belja, PIK-a Vinkovci, Tiska, Vupika, Zvijezde, Žitnjaka i Jamnice.

Akcijama ovih osam kompanija iz sistema Agrokora ne trguje se od 27. aprila, kada je trgovinu obustavila Zagrebačka berza, nakon što su ta preduzeća izvestila da do kraja aprila neće objaviti revidirane >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << finansijske izveštaje za 2016, prenosi agencija Hina.

Kao razlog za neobjavljivanje izveštaja, ova preduzeća su navela da treba da sazovu skupštine akcionara na kojima bi donele odluke o opozivu revizorske kuće i imenovanju PrajsvoterhausKupersa (PwC) revizorom za 2016. godinu.

I Hanfa u obrazloženju rešenja, podseća da su Agrokorove kompanije krajem prošle nedelje objavile da su primile zahtev vanrednog poverenika Agrokora o sazivanju vanrednih generalnih skupština akcionara na kojima se predlaže donošenje odluke o opozivu revizorskog društva i izboru novog.

U saopštenju se takođe podseća da je 27. aprila Agrokor objavio da je "Grupa u bliskoj saradnji sa svojim savetnicima, u preliminarnim proverama utvrdila da bi moglo biti potencijalnih grešaka u izveštajima".

Agrokorove kompanije su obavestile berzu da predviđaju da će novom revizorskom društvu biti potrebno sedam nedelja za obavljanje revizije za 2016. godinu, nakon čega će bez odlaganja objaviti revidirane godišnje finansijske izveštaje za prošlu godinu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hrvatska: Obustavljeno trgovanje dionicama Agrokorovih firmi

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Maj.2017

Hrvatska agencija za nadzor finansijskih usluga (HANFA) danas je privremeno obustavila trgovanje dionicama osam Agrokorovih firmi na Zagrebačkoj berzi, pa se do 15. maja neće trgovati dionicama Leda, Belja, PIK-a Vinkovci, Tiska, Vupika, Zvijezde, Žitnjaka i Jamnice, prenosi SRNA. HANFA je naložila...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.