Obradović velemajstor fajnal-fora

Izvor: Sportski Žurnal, 06.Maj.2011, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović velemajstor fajnal-fora


PANATINAIKOS- SIJENA 77:69 (17:21, 23:15, 16:11, 21:22)
Barselona - Dvorana: Palau San Đordi. Gledalaca: 15.000. Sudije: Mithana (Španija), Ziemblicki (Poljska), Lotermoser (Nemačka). Osvojene lopte: Panatinaikos 7, Sijena 7. Izgubljene lopte: Panatinaikos 13, Sijena 16. Asistencije: Panatinaikos 18, Sijena 13. Lične greške: Panatinaikos 21, Sijena 30. Pet ličnih grešaka: Lavrinovič, Stonruk (Sijena).

Željko Obradović je još jednom pokazao da je velemajstor za fajnal-forove. Panatinaikos je prvi finalista, Atinjani su u prvom meču turnira savladali Sijenu sa 77:69 (17:21, 23:15,16:11, 21:22).
Iako su Sijenu čak smatrali blagim favoritom zbog dobrih igara, kada su odbili početni nalet, zeleni su zavladali terenom, stekli prednost u trećoj četvrtini i zasluženo slavili.
Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Nik Kalates sa 17 poena i šest skokova. Majk Batist završio je meč sa 16 poena i sedam skokova. Milenko Tepić i Aleksandar Marić nisu ulazili u igru.
Najbolji u Montepaskiju bili su Rimantas Kaukenas sa 13 i Malik Herston sa 12 poena. Marko Jarić igrao je 15 minuta, a utakmicu je završio bez poena i asistencija, sa tri ukradene i dve izgubljene lopte.
Montepaski je dobro počeo meč i vodio je tokom cele prve četvrtine, sve dok atinska ekipa nije počela da pogađa.
Pao je tada, predvođen Adonisom Focisom i Stratosom Perperogluom uspeo da preokrene rezultat i povede, a prednost nije ispuštao do kraja.
Na ruku „zelenima” išli su i problemi sa penalima Montepaskija, pošto su već sredinom druge četvrtine po tri penala imali centri Kšištof Lavrinovič i Milovan Raković.
Panatinaikos je na poluvreme otišao sa vođstvom 40:36. Prvih pet minuta treće četvrtine prošlo je u seriji promašaja i dobrih odbrana, a oba tima postigla su tek po dva poena.
To je prekinuo Kalates pogotkom iz penala, a zatim se priključio Batist. Posle trojke Focisa Pao je poveo sa 52:40, što je bila najveća prednost na meču.
Montepaski je minut pre kraja utakmice uspeo da priđe na pet poena zaostatka 72:67, ali je Batist sprečio preokret.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.