Obradović očekuje da pobedi CSKA sa 3-0

Izvor: MVP.rs, 13.Maj.2017, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović očekuje da pobedi CSKA sa 3-0

Lokomotiva Kubanj je u polufinalu VTB lige.

Već smo i ranije pisali da je Lokomotiva Kubanj procvetala otkako ju je preuzeo srpski stručnjak Saša Obradović. Ekipa iz Krasnodara je rasla tokom čitave sezone i došla je do toga da se u četvrtfinalu plejofa VTB lige susretne sa evroligašem UNIKS-om. Posle velike borbe Loko je uspeo da trijumfuje i sa 3-1 u seriji se plasira u polufinale gde će se sastati sa CSKA. Ispadanje iz daljeg takmičenja za tim iz Kazanja znači >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << da u narednoj sezoni neće igrati u Evroligi, jer će se u istu plasirati finalisti baltičkog regionalnog takmičenja.

Nakon trećeg trijumfa, trener Obradović je za medije dao zanimljivu izjavu u kojoj je pričao i o očekivanjima u polufinalnom duelu sa moćnim CSKA:

"Bila je dobra utakmica, iako je Kazanj nije pružio svoje najbolje. Ali, to je sport i takmičenje.Tokom cele sezone, UNIKS je igrao dobro u dve najteže lige: Evroligi i VTB ligi. To je vredno poštovanja. Ovoga puta smo mi pobedili, ali to je sport. Neko pobedi, neko izgubi. Ne možete reći da se UNIKS nije trudio. Mi smo srećni što smo u polufinalu. Igraćemo protiv CSKA. Mislim da smo pokazali tokom sezone da smo vredni dostizanja te faze. Šta očekujem od te serije? Da Lokomotiva pobedi sa 3-0."

Kada je četvrta utakmica između UNIKS-a i Lokomotive u pitanju, ona je odigrana u Kazanju i konačan rezultat je bio 84:79. Trebalo bi pomenuti da je gostujući tim izveo čak 44 slobodnih bacanja, dok su domaći izveli 18.

Najbolji je bio Tejlor Ročesti sa 21 poenom i četiri skoka. Jan Vujukas je učestvovao sa 17 poena i sedam uhvaćenih lopti. Moris Kolins je zabeležio 12 poena i šest skokova. Takođe, Loko je igrao bez ponajboljeg igrača, Kevina Džonsa. Za UNIKS je 16 poena ubacio Kit Lengford, 13 je upisao Anton Ponkrašov, koji je imao i sedam asistencija. Latavius Vilijams je na svom kontu imao šest poena i 10 skokova.

Prve polufinalne utakmice će biti odigrane 25. i 26. maja.

POLUFINALE

Zenit - Himki (25. maj)

CSKA - Lokomotiva Kubanj (26. maj)

(foto: Loko Basket)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.