Obradović kao na tacni, ali Tilemans kao na pisti: Anderlehtu samo bod u Šarlroi (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 20.Sep.2015, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović kao na tacni, ali Tilemans kao na pisti: Anderlehtu samo bod u Šarlroi (VIDEO)

Ostende i dalje ubedljivo prvi na tabeli Pro lige

Pre samo četiri dana Monako se kroz iglene uši provukao u Briselu, a da Anderleht zaista ne zna kako se čuva prednost videli smo i u osmom kolu Pro lige. Izabranici Besnika Hasija su naime imali vođstvo i na gostovanju kod Šarlroa, ali su morali da se zadovolje remijem od 1:1 pošto je 18-godišnji Juri Tilemans odigrao “na mišiće“ više no što je dozvoljeno.

Igrao se naime 77. minutu kada je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << neoprezni Tilemans kao brzi voz stuštio na Klintona Matu, koji ne teren kročio nepunih 120 sekundi ranije. Sudija je odmah pokazao na belu tačku, jer je Tilemans, valjda u nameri da rempluje, odneo rivala sa terena. Mada će - u to ne  treba sumnjati - navijači Anderlehta prst krivice uprti u sudiju Serža Gumijenija. Bilo kako, Žeremi Parbe je bio siguran egzekutor najstrože kazne.



Time su domaćini, koji posle ovog osmog kola imaju samo dva boda više od fenjeraša iz Vesterloa, ali i koji još ne znaju za poraz kod kuće, anulirali raniji pogodak 3.000.000 vrednog pojačanja iz Sampdorije Stefana Okake.

Velike zasluge za taj gol pripadaju i našem Ivanu Obradoviću, koji je sa levog krila poslao savršenu loptu u srce protivničkog kaznenog prostora. Okaka se našao na pravom mestu, skočio poput NBA igrača i loptu zakucao iza izletelog Nikole Penetoa.



Anderleht sada ima 15 bodova, čak četiri manje od neočekivanog lidera Ostendea, i zauzima drugo mesto na tabeli.

PRO LIGA – osmo kolo:

Petak:

Genk – Mehelen 3:1 (1:0)

/De Kamargo 15, Kebano 52, Bijens 68 – Kosanović 88pen/

Subota:

Ostende – Kortrijk 1:0 (0:0)

/Gohi 66/

Leuven – Zulte Varegem 2:3 (1:3)

/Ćerđioni 29, Trosar 83 - Lepoint 22, Baudri 27, Tijam 36/

Vesterlo – Sen Truden 0:2 (0:2)

/Šofs 19, Boli 26/

Lokeren – Muskron 1:2 (1:2)

/Patosi 7 - Ingason 5 (ag), Dusene 41/

Nedelja:

Gent – Standard 4:1 (2:1)

/Kums 42, Milićević 45+2, Maton 62, 90 - Knokert 2/

Šarlroa – Anderleht 1:1 (0:0)

/Perbe 77pen - Okaka 59/

20.00: Briž - Beveren

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.