Obradović: Sezona nije gotova – ne mogu da odgovorim na to

Izvor: B92, 19.Maj.2023, 19:45

Obradović: Sezona nije gotova – ne mogu da odgovorim na to

Saša Obradović, trener Monaka, na konferenciji za medije je govorio o problemima sa današnje utakmice.

Košarkaši Monaka poraženi su od Olimpijakosa u polufinalu Evrolige, iako su na poluvremenu imali 12 poena prednosti.

Ključna je bila treća četvrtina u kojoj je Monako postigao samo dva poena i stigao do negativnog rekorda Evrolige.

"Prvo, čestitam Olimpijakosu na neverovatnoj trećoj četvrtini i pobedi koju su zaslužili i otišli u finale. Rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sam i pre utakmice da poraz nama ne treba da bude mnogo bolan jer smo veliku stvar napravili došavši ovde, a imamo i manje iskustva u ovakvim utakmicama. Nekako je uvek gorak osećaj kada imaš dominaciju i sjajnu košarku na obe starne u prvom poluvremenu i onda se desi ovako nešto da ispustimo prednost, a nije prvi put ove godine. Naučićemo svi iz ovoga i uspeli smo da uradimo nešto istorijski i neverovatno i treba da pobedimo sledeći meč. Šta je košarka? Ljudi sude po nekoj statistici, akcijama na terenu i slično, ali je pravda kada vidiš igrača koji je dao nula poena i dominirao utakmicu. Nula poena. Uzmeš loptu, postaviš ljude, sve odradiš i defanzivno razbiješ sve...", rekao je Saša Obradović.

Da li ste ikada videli bolju deonicu od ove Olimpijakosove?



"Znali smo tačno šta da očekujemo, pričali smo jedno pet minuta da terba da budemo jaki i da odgovorimo fizički kao i oni što će uraditi, ali to nismo uradili, pogotovo u prvih pet minuta kada smo pali i to je uticalo na našu igru i izbrisalo sve iz prvog poluvremena. Spremali smo se, pričali o pikenrolu, o protrčavanjima, niskom postu i Falu, a ne znam ni sam koliko smo poena tako primili. Nismo branili te ključne tačke i potpuno smo se izgubili, a bilo je teško da nađemo ritam posle i da odgovorimo na savršeni plan kao što smo u prvom poluvremenu za šta je odbrana najviše zaslužna. Čestitam velikom timu Olimpijakosu koji se oporavio u trećoj četvrtini"




"Kao što sam rekao, očekivali smo to, pričali smo o svemu tome i gde treba da budemo agresivni. Veoma retko se dešava ovakvo pomračenje na ovom nivou i u ovoj fazi. Ipak, iako smo pričali o tome dosta nije lako da se to pretvori na terenu i kada znaš da moraš da igraš dobru odbranu, a ne ide ti, to se nama dogodilo i to je jedan od razloga zašto smo izgledali toliko loše"


Izgledalo je kao da nisu verovali u sebe...

"Moramo da analiziramo sve ovo što se desilo. Ja ne mogu sada da vam odgovorim na to, vi nešto kažete i promovišete nešto, ali utakmica ima mnogo faktora i svaki korak je nekada važan"

Meč za treće mesto će im biti važan:

"Za trece mesto igramo u nedelju i dobro je što možemo da napravimo nešto što bi bilo istorijsko za naš tim. Videćemo kako ćemo se regenerisati posle ovoga i mentalno i fizički, jer se ova utakmica tek završila, a biće teško da igramo u ovakvim uslovima. Sezona nije gotova i dobar osećaj bi bio da Evroligu završimo pobedom"

Kalkulisao je tajm-autima, a da li je verovao u igrače da mogu i bez toga da se vrate?

"Sve smo već pričali, pa nekada možeš da se vratiš u meč i nije to baš krucijalno. Probao sam da reagujem u trećoj četvrtini u kojoj smo poraženi. Imaš šansu da pozoveš tajm-aut, a ja sam mislio da ipak možemo da se vratimo i da neće razlika biti toliko drastična da ćemo biti makar toliko blizu, ali nismo uspeli"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.