Obradović: Nema od toga ništa, neće proći

Izvor: B92, 21.Feb.2024, 18:22

Obradović: Nema od toga ništa, neće proći

Goran Obradović, trener Ivane Španović, deli sa njom mišljenje nakon najave promena u disciplini skok udalj.

Čelnici Svetske atletike žele da isprobaju novi format za skok udalj, u pokušaju da smanji broj grešaka takmičara, a razmatra se predlog da se izbaci daska za odraz.

"Tresla se gora, rodio se miš. Mislim da od tog novog pravila neće biti ništa. Već se oglasio veliki broj sportista i svi su jedinstveni u oceni da ovaj predlog ne treba da prođe”, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << istakao je Goran Obradović za Sportklub.

On ističe da je ova ideja osuđena na propast.

“Verovatno da će da bude tako. Ovo i ako se usvoji, zaživelo bi tek od 2026. godine, ali ako legenda kao što je Karl Luis, Ivana Španović, Tedoglu kažu da to nije dobra ideja, jasno je da su male šanse da to zaživi. Bio bi to prvi takav slučaj u atletici. U skoku uvis se menjala tehnika skoka, ali ovo bi bilo nešto potpuno novo. Praktično bi krenuli iz početka, jer bi morali da se obrišu svi dosadašnji svetski rekordi”, poručio je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.