Obradović: Kriv sam

Izvor: RTS, 06.Feb.2010, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović: Kriv sam

U redovima košarkaša evropskog prvaka, Panatinaikosa, nakon što su u okviru Top 16 faze Evrolige pretrpeli i drugi poraz, zavladalo vanredno stanje. Atinski "zeleni" većali iza zatvorenih vrata. Željko Obradović preuzeo odgovornost za neuspehe.

Višestruki evropski šampioni Panatinaikos, u okviru Top 16 faze Evrolige, nakon poraza od Partizana, u malom gradskom derbiju izgubili i od Marusija. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Posle meča, u atinskom gigantu zavladalo je vanredno stanje, a potpredsednik kluba Tanasis Janakopulos proveo je nekoliko sati u svlačionici u razgovoru sa igračima.

Vlasnici Panatinaikosa, braća Janakopulos, održala su sastanak i sa Željkom Obradovićem, njegovim pomoćnikom Dimitrisom Itudisom i generalnim menadžerom Manosom Papadopulosom, koji je trajao do pred zoru.

Predsednik najtrofejnijeg evropskog kluba, Pavlos Janakopulos, uprskos porazima, pružio je podršku Željku Obradoviću, najboljem treneru u istoriji kluba.

Srbin na klupi Atinjana preuzeo je odgovornost za neuspehe, i istakao da će pokušati da pronađe najbolje moguće rešenje za izlaz iz problema.

"U ovom klubu sam 11 godina i ne dešava nam se prvi put da smo u krizi. Ipak, želim da naglasim da su ove sezone u ekipi isti igrači koji su prošle godine osvojili sve što se moglo osvojiti. Trijumfovali su na sva tri fronta, u kupu, domaćem šampionatu i Evroligi i ja im verujem", rekao je Obradović.

Najtrofejniji evropski stručnjak, takođe je uzeo u zaštitu i Dru Nikolasa, koji je lošom odlukom prokockao poslednji napad "zelenih".

"Rekao sam Nikolasu posle meča da nije bitno što je pogrešio. Očigledno je da nismo igrali dobro. U tom slučaju samo trener može da bude odgovoran. Slabo smo igrali protiv Partizana, to nam se desilo i protiv Marusija", naveo je Obradović.

Šanse Panatenaikosa da odbrani titulu nakon nezapamćeno lošeg starta veoma su umanjene, pogotovo jer Atinjane tek očekuju dueli sa Barselonom.

Naredno gostovanje u glavnom gradu Katalonije biće ključno za tim Željka Obradovića, jer bi eventualni poraz značio i gotovo sigurno ispadanje iz najboljeg klupskog takmičenja.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Obradović: Ja sam kriv

Izvor: Sportal.rs, 05.Feb.2010, 21:59

Košarkaši evropskog prvaka, Panatinaikosa, u okviru Top 16 faze Evrolige pretrpeli su i drugi poraz. Prvo ih je pobedio Partizan, a zatim i u malom gradskom derbiju, Marusi.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.