Obradović: Igrači su krivi!

Izvor: B92, 21.Sep.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović: "Igrači su krivi!"



Selektor košarkaške reprzentacije SCG Željko Obradović optužio je igrače za debakl nacionalnog tima na Evropskom prvenstvu.

"Ovi igrači nisu ljudi. Gore ljude nikad nisam video. Čekao sam da se možda dogovore ili ujedine. Oni među sobom ne govore.

Svako je gledao svoj interes i radio šta je hteo, dolazio u hotel u pet ujutro. Niko nije slusao ono sto smo se dogovarali na treninzima.

Igraci ne znaju šta je reprezentacija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i dres koji nose, ali za njih nema sramota jer nemaju obraza. Većina je nepoštena i moja je greška što ih nisam šestoricu oterao sa priprema, ali šestorica su morala da lete", rekao je između ostalog Obradović, koji još uvek nije podneo ostavku, ali je najavio da će to učiniti.

Novinari su izlaganje selektora nekoliko puta prekinuli aplauzom.

"I dalje tvrdim da smo košarkaški najbolja selekcija ovde, ali ljudski jako daleko. Ja takve odnose u reprezentaciji nisam nikad video kao za ova dva meseca. Nisam uspeo da ubijem ego u njima. Od prvog dana sam trošio po sat vremena na individualne razgovore da im objasnim zašto su ovde. Na pripremama na Kopaoniku je bilo sve u redu, ali posle sam morao da ih jurim po gradu gde ko izlazi. Samo se takmiče ko će da bude veći šmeker, ko će da d dva poena.

Ova Francuska nije posebna ekipa. U normalnim uslovima, kažem u normalnim, lako je dobijamo sa 20 razlike. Šta se to promenilo od kada smo ih na pripremama dobili 27 razlike? Nije počeo Toni Parker. Pa kakva je to promena? Samo, ovo nisu normalni uslovi. Kažem igraču da pravi faul, on ga ne napravi. Pitam ga zašto, on slegne ramenima. Rekao sam im da ću sve da vam kažem, a vi ih pitajte sami da vidite da li će biti ljudi da vam išta priznaju. Trebalo je da ih udaljim posle prvog konflikta", rekao je Obradović.

Opširnije na našoj specijalnoj stranici.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.