Obradović: Đoković, Alkaraz, Medvedev i Siner će dominirati u nastavku sezone

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jan.2024, 15:37

Obradović: Đoković, Alkaraz, Medvedev i Siner će dominirati u nastavku sezone

Desila se smena generacija.

Poznati srpski teniski trener Bogdan Obradović izjavio je da bi trebalo očekivati da Novak Đoković, Karlos Alkaraz, Danil Medvedev i Janik Siner dominiraju u nastavku sezone. Siner je juče po prvi put u karijeri osvojio Australijan open, pošto je u finalu pobedio Medvedeva 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3. Italijanski teniser je u polufinalu prvog grend slem turnira sezone eliminisao Đokovića.

 Đoković je danas započeo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 410. nedelju na čelu ATP liste sa 600 bodova više od drugoplasiranog Alkaraza. Medvedev je treći teniser sveta, dok se Siner nalazi na četvrtoj poziciji.

- Lopta je okrugla, treba sve to sačekati, i ajde da poželimo Novaku da se oporavi, jer je imao dugu, prošlu sezonu, vrlo napornu, sa mnogo osvojenih turnira. Verujem da će se Novak oporaviti i opet dominirati na narednim grend slemovima", rekao je Obradović za Tanjug.

Obradović je izjavio da je neminovno da dolazi do smene generacija u tenisu.

- Meni je i drago da se desila ta smena generacija, a s druge strane Novak slavi 410. nedelju na prvoj poziciji na svetskoj rang listi. Nekako je to i dalje pihtijasta masa u smislu da nema kontinuiranih rezultata u smislu osvajanja od strane jednog igrača. I to će se jednog dana završiti, Novak će otići u penziju. Ovo što Novak prenosi mlađim generacijama i podiže na neki način standarde njihove igre, će doprineti popularnosti tenisa globalno", ocenio je srpski trener.

Odgovarajući na pitanje ko će se boriti za zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, Obradović je rekao da je to Đokovićev san i dodao da je to sa jedne strane dobro kao motivacija, a sa druge loše jer predstavlja veliki pritisak za srpskog tenisera.

- Osvojio je na OI u Pekingu 2008. bronzanu medalju, ali to Novaka sigurno ne zadovoljava. Njemu vreme teče i Đoković je svestan toga da će sledeće OI biti za četiri godine kada će on imati više od 40 godina. Pod znakom pitanja je kako će njegovo telo izgledati u tom trenutku. Jeste ovo nekako 'poslednji voz' i prava šansa da osvoji zlatnu medalju -izjavio je Obradović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.