Obnova škole u Plandištu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Apr.2017, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obnova škole u Plandištu

Nakon potpisivanja ugovora sa izvođačem radova o kompletnoj rekonstrukciji Osnovne škole "Dositej Obradović" u Plandištu 1. marta, pre desetak dana počeli su radovi.

Od kako je izgrađena 1974 godine, u Oš "Dositej Obradović" nije značajnije ulagano.

Danas se u ovom objektu Školuje 350, sa područnim odeljenjima 540 đaka. Zahvaljujući Kancelariji za upravlajnje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije koja je obezbedila sredstva, škola će biti renovirana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od temelja do krova. Radovi su počeli pre desetak dana.

Ono što je novina odnosi se na finsiranje radova jer isplata izvođačima ide direktno preko Kancelarije za javna ulaganja, a ne preko opštine i ono što je važno je da će skola kompletno biti rekonstruisana od temelja do krova, kaže predsednik Opštine Plandište Jovan Repac.

Radi se o kapitalnom projektu obzirom na to da kompletan budžet opštine Plandište za 2017. iznosi 460 miliona, a renoviranje škole košta 88. Sredstva za renoviranje škole stigla su u pravo vreme jer sem redovnog održavanja para za ozbiljnije zahvate na objektu nije bilo, kažu u školi. Sada, kada su počeli radovi, i život škole je prilagođen u skladu sa njihovim tokom.

"Radimo malo u otežanim okolnostima. Gornji sprat objekta je ispražnjen i učenici su prešli u slobodne učionice u drugom delu zgrade. Radimo svakog dana i subotom. Izvođači su krenuli od krova, preko fasade, vode, trotoara oko objekta", kaže Sava Divljakov, direktor škole.

Rok za vršetak radova je 150 dana tako da će učenici u novu školsku godinu uči sa renoviranom školom.

Trenutno je najveća briga za njihovu bezbednost, ali je deo gde se radi zatvoren, kao i fiskulturna sala i nema većih problema, kaže Divljakov.

Nastava se odvija u dve smene što ranije nije bio slucaj, ali su sada zbog izvođenja radova 3 odeljenja prebačena u drugu smenu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.