Obiliću već pet godina blokiran račun

Izvor: Sportski Žurnal, 21.Apr.2011, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obiliću već pet godina blokiran račun

Dileme oko toga ko je u ime Višeg javnog tužilaštva u Beogradu stavio paraf na sporazum kojim je Svetlana Ražnatović priznala da je zloupotrebila službeni položaj više nema.
Potpis na dokument kojim je precizirano da će folk pevačici, u zamenu za priznanje krivičnog dela, biti izrečena osmomesečna kazna kućnog pritvora i obaveza da plati državi miliona i po evra, stavila je Tatjana Sekulić, zamenica višeg javnog tužioca u Beogradu.

Ona je, kako nam >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << je potvrđeno u Višem sudu, bila u timu od dva člana koji je u ime Višeg javnog tužilaštva pregovarao sa nekadašnjom direktorkom „vitezova”.
U „timu” koji je pregovarao sa okrivljenom Svetlanom Ražnatović i njenom sestrom Lidijom Veličković-Ocokoljić, pored Tatjane Sekulić, bio je i Tomislav Kilibarda, viši javni tužilac u Beogradu. Iako su mediji objavili da je on potpisao sporazum, ta informacija nije tačna – navodi „Politikin” sagovornik.
Pregovori su, prema njegovim rečima, trajali duže od mesec dana, a najviše sporenja između predstavnika tužilaštva i okrivljenih bilo je oko iznosa koji folk pevačica i njena sestra treba da uplate u državnu kasu.
I dok se čeka ročište zakazano za 9. maj, na kojem će sud odlučiti hoće li prihvatiti sporazum, „Politici” se u ime Sportskog društva Obilić, obratio njegov predsednik Radivoj Rajaković.
U saopštenju koje je dostavljeno listu, a koje je potpisao Rajaković, između ostalog, navodi se da „fudbalski klub Obilić nije privatno vlasništvo Svetlane Ražnatović, i da se nalazi u sastavu sportskog društva”.
Duguju veliki porez
Posle policijske akcije „Sablja”, FK Obilić je duže od godinu dana bio pod kontrolom finansijske policije koja je utvrdila da je tadašnja predsednica Svetlana Ražnatović prisvojila novac od prodaje igrača.
Po zakonu je utvrđen neplaćeni porez od nekoliko stotina hiljada evra, kojim je zadužen FK Obilić, a što je 2006. godine dovelo do blokade računa u kojoj se i danas nalazi. Zbog toga nisu plaćene ni obaveze prema javnim preduzećima, pa tako dug za komunalne usluge sa kamatama iznosi više miliona dinara, navodi se u pismu.
Takođe, od 2004. do 2007. godine u FK Obilić je bez posla ostalo više od 30 radnika kojima nisu isplaćene zarade, ali ni doprinosi za penzijsko i invalidsko osiguranje.
Igračima seniorske ekipe u istom periodu nisu uplaćivani doprinosi za obavezno socijalno osiguranje, tako da je ceo prvi tim u roku od šest meseci otišao u druge klubove bez obeštećenja, piše u saopštenju.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.