Obeležen Svetski dan broja PI

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Mar.2018, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležen Svetski dan broja PI

Učenici kovinske "Zmajeve" osnovne škole obeležili su danas, 14. marta, svetski Dan broja π. Običaj obeležavanja ovog dana proširio se iz škola zapadnog dela sveta gde se datum piše u obliku mm.dd, korišćenjem najjednostavnije aproksimacije broja 3,14.

U obeležavanju su učestovali učenici starijeg uzrasta. Merenjem obima i prečnika računarskog kompakt diska odredili su vrednost ovog broja, posetili više zanimljivih internet stranica o broju PI, pripremili i postavili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prigodnu izložbu u holu škole, a takmičili su se i u sastavljanju rečenica čiji je broj slova u rečima odgovarao nizu brojeva koji čine taj neobični broj.

Pomalo čudna sprega različitih aktivnosti i nastavnih predmeta, ali i veliko zadovoljstvo učenika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.