Obavljen žreb za ULEB kup

Izvor: B92, 10.Jul.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obavljen žreb za ULEB kup



U Pragu je u subotu obavljen žreb za sezonu 2005/06 ULEB kupa. Srbija i Crna Gora je jedina od petnaest zemalja koja ima čak tri predstavnika među 24 ekipe, u novom, poboljšanom formatu.

Košarkaši Crvene zvezde igraće u grupi D, zajedno sa rimskim Virtusom, izraelskim Hapoel Migdalom, ekipom Skajlajners iz Frankfurta, francuskim Le Manom i novim klubom Dude Ivkovića i Bojana Popovića - Dinamom iz Moskve.

Direktor crveno-belih Igor Žeželj u izjavi za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << B92 rekao je da bez obzira na teške protivnike očekuje prolaz crveno-belih u drugu fazu.

Sigurno da smo dobili najtežu grupu ove sezone. Medjutim, ja sam zadovoljan pošto ćemo u Pioniru gledati jako dobru košarku. To nam garantuju imena kao što su Dušan Ivković i Svetislav Pešić koji predvode dva najjača tima u našoj grupi.Mislim da Zvezda ove godine može korak dalje, Zvezda je za to spremna i nadam se da ćemo ovu grupu bez obzira što je najteža proći.

U grupi B nastupiće ekipa Hemofarma, a protivnici Vrščanima biće Panionios iz Grčke, poljski Anvil, italijanski Ređo Emilija, francuski Adeko Asvel i holandski tim Demon Astronauts.

FMP iz Železnika nastupa u grupi C, a pored ekipe iz pregrađa u toj grupi takmičiće se ruski Uniks Kazanj, belgijski Spiru Šarlroa, turski Bešiktaš, Etosa iz Alikantea (Španija) i portugalski klub Keluš Sintra.

Direktor FMP-a Andrija Kleut koji se nalazi u Pragu za B92 ovako je prokomentarisao žreb za svoju klub:

"Čini mi se da je ovogodišnji ULEB kup predstanica za Evroligu, 24 ekipe svrstane u 4 grupe predstavljaju formu koja garantuje dinamično takmičenje. Mi kao učesnici ULEB kupa od njegovog osnivanja zajednosa Šarlroa možemo da kažemo da nam je cilj plasman medju 8 najboljih. Posle toga nije čudo ni kada se ekipe koje nisu favoriti plasiraju u samu završnicu.

Konačno, u grupi A igraju madridski Adeko Estudijantes, letonski Ventspils, Lukoil Akademik iz Sofije, berlinska Alba, šampion Belgije Bri i Aris iz Soluna.

Prva faza ULEB kupa igra se od 8. novembra do 17. januara, a plasman u osminu finala izboriće po četiri ekipe iz svake grupe. Slede tri eliminacione runde sa po dva meča (na terenu oba kluba), a finale je zakazano za 11. maj. Kao i uprethodne dve sezone domaćin će biti hala Spirudom u belgijskom gradu Šarlroa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.