Obavezno rukovanje posle utakmice

Izvor: B92, 04.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obavezno rukovanje posle utakmice



Fudbaleri u Italiji rukovaće se sa protivnicima posle utakmice, saopštila je Italijanska liga.

Odluka, koja će se primenjivati od januara, naišla je na odobravanje javnosti pošto su igrači Fiorentine, kada su izgubili od Intera sa 0:2, sačekali protivnike pored ulaza u tunel i rukovali se sa njima dok su napuštali teren.

"To je nešto što bi trebalo da se proširi u celom svetskom fudbalu. Sportski neprijatelji na terenu, ali pozdravljaju se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao prijatelji posle poslednjeg sudijskog zvižduka", rekao je kapiten Rome Frančesko Toti.

Pozdravljanje na kraju utakmice već je dobilo nadimak "treće poluvreme", a liga će o odluci i detaljima raspravljati na sastanku 13. decembra. Rukovanje na kraju utakmice odavno je praksa u ragbiju i hokeju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.