Oaza u kojoj se govori srpski...

Izvor: Vesti-online.com, 06.Mar.2012, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oaza u kojoj se govori srpski...

Indijen Vels je penzionerski raj sa jednim od najvećih teniskih turnira na svetu. Tamošnji Masters koji počinje za par dana je poslednjih nekoliko godina donosio silne uspehe srpskim teniserima.

Da nema BNP Paribas Opena kako se zvanično zove ovaj turnir, Indijen Vels sasvim sigurno ne bi bio na mapi sveta. Ovo mesto od 5000 duša je oaza u pustinji Kalifornije, sa više od 350 sunčanih dana u godini i stanovništvom koje uglavnom krcka dobru penziju.

Međutim, posebnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ga čini turnir koji igrači obožavaju, i koji mnogi smatraju za "peti Gren slem".

Kada se pomene Indijen Vels, svi se sete Novakove pobede iz 2008. kada je u velikom stilu pregazio Nadala u polufinalu i revanširao mu se za poraz iz finala prethodne sezone. Te 2008. Nole je stigao i do titule, u finalu je savladao ljubimca domaćih navijača Mardija Fiša.

Te godine smo videli duplo srpsko slavlje, Ana je stigla do titule pošto je u polufinalu savladala Jelenu, a zatim i Svetu Kuznjecovu.

Srpske teniserke inače uvek pružaju dobre partije na ovom turniru, Ana je 2009. izgubila u finalu, a Jelena je 2010. osvojila titulu, dobila je Voznijacki u meču za krunu, što je i njen poslednji uspeh na WTA turu.

Viktoru takođe dobro ide, dva puta je stigao do osmine finala, prošle godine naleteo na Novaka, koji brani titulu iz 2011.

Janku nekako najslabije ide, ima samo jedno treće kolo, neka bude ovo njegova godina.

I na kraju Zimonjić koji je dva puta sa Nestorom igrao finale, gubio je 2008. i 2010. zanimljivo, pre dve sezone od Rafe Nadala i Marka Lopeza koji se ponekad udruže na Mastersima.

Dakle za četiri godine u ovoj oazi, četiri titule i tri izgubljena finala.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.