OVO SMO SVI ČEKALI: Novo OFSAJD pravilo kreće u testiranje

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jun.2023, 08:17

OVO SMO SVI ČEKALI: Novo OFSAJD pravilo kreće u testiranje

Svi se nadaju da će doneti dobro.

Na predlog slavnog trenera Arsena Venegra, jednog od savetnika u FIFA, Svetska fudbalska organizacija i IFAB (Bord Međunardone fudbalske asocijacije - telo koje donosi pravila i menja ih), ponovo se bave modifikovanjem pravila o ofsajdu.

Brojne su kritike na pravilo po kojem se svira ofsajd ako je igrač, napadač, na primer, milimetar ramenom ušao u ofsajd poziciju.

Sada se radi na tome da se takve situacije više ne tretiraju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kao nedozvoljene.

Od jeseni, u tri zemlje, Holandiji, Švedskoj i Italiji, biće sprovedeni testovi u ligama mlađih kategorija, i u ženskoj konkurenciji, gde se takve situacije neće više posmatrati kao ofsajd.

Prema novom tumačenju, ako je bilo koji deo tela kojim igač može postići gol, nije u ofsajdu, ni on nije u ofsajdu i igra se nastavlja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.