OVO NISU USPELI NI RONALDO NI MESI: Luka Modrić osvojio Zlatnu loptu i ušao u istoriju fudbala (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Dec.2018, 23:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVO NISU USPELI NI RONALDO NI MESI: Luka Modrić osvojio Zlatnu loptu i ušao u istoriju fudbala (FOTO)

Hrvatski reprezentativac imao godinu iz snova.

Luka Modrić zaokružio je godinu iz snova još jednim priznanjem. Igrač Real Madrida i hrvatske reprezentacije osvojio je Zlatnu loptu ''Frans fudbala'' i na taj način učinio nešto što za rukom nije pošlo čak ni takvim vanzemaljcima kao što su Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo. Modrić je postao prvi igrač u istoriji fudbala koji je dobio tri nagrade za najboljeg igrača sveta u izboru FIFA, UEFA i ''Frans fudbala'' i Zlatnu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << loptu za najboljeg igrača Svetskog prvenstva.

DOSTA IM JE DA TO SLUŠAJU: Igrači Napolija prete ŠTRAJKOM! (FOTO)

ZAUSTAVIO MURINJA I DOBIO OTKAZ! Mark Hjuz nije više trener Sautemptona (FOTO)

Reprezentativac Hrvatske osvojio je prvo mesto sa 753 boda, daleko iza je ostao Krstijano Ronaldo na drugoj poziciji sa 476 bodova, dok je treći Antoan Grizman sa 414 bodova. Četvrti je bio KIloijan Mbape koji je proglašen za najboljeg mladog igrača, dok je tek peti bio Mesi. Inače, ovo je bio prvi put posle 10 godina da Mesi i Ronaldo nisu osvajači Zlatne lopte, a obojica imaju po pet priznanja.

🇭🇷 @LukaModric10 in 2018:

🏟 57 Games

⚽️ 3 Goals

🎯 11 Assists

🏆 Champions League

🥈 World Cup Runner-Up

🥇 Ballon D’or

🥇 UEFA Men’s Best Player

🥇 Best FIFA Men’s Player

🥇 World Cup Golden Ball

🥇 UEFA Midfielder of the Season

🥇 FIFPro World XI

🥇 UCL Team of the Season pic.twitter.com/yYSxZUJAsk

— SPORF (@Sporf) December 3, 2018

Hrvat je i prvi fudbaler sa ovih prostora koji se okitio ovom nagradom. U prošlosti su sa ovih prostora blizu nagrade bili Davor Šuker, Predrag Mijatović, Darko Pančev i Dejan Savićević (svi bili drugoplasirani), kao i Dragan Džajić koji je zauzeo treće mesto.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.