OVO NEĆE UĆI: Ovaj transparent Crnogoraca ZABRANJEN na Marakani (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Okt.2023, 22:17

OVO NEĆE UĆI: Ovaj transparent Crnogoraca ZABRANJEN na Marakani (FOTO)

Okarakterisan kao provokacija...

Fudbalska reprezentacija Srbije igra najvažniji meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo iduće godine, gde će joj rival biti ekipa Crne Gore na Marakani. Gostujući "Sokolovi" će imati i popriličnu podršku, zbog broja navijača koji su stigli u Beograd. Ipak, pred meč viđene su i scene na samom ulazu na stadionu, gde je obezbeđenje moralo da zaustavi neke navijače i oduzime im zastave koje su nosili

Naime, jedna od zastava >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koja je zabranjena na Marakani, jeste i ona na kojoj piše "Tuzi", po istoimenom gradu iz Crne Gore, a zabranjena je jer je crveno-crne boje, dok je i opštepoznato da Tuzi prevashodno naseljavaju Albanci koji čine više od 50 odsto stanovništva (prema popisu iz 2011. godine).

Prema istom popisu, Crnogaraca ima tek nešto više od 11 odsto, dok Srba u ovom gradu ima manje od jednog procenta, te se zastava može shvatiti i kao provokacija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.