OVO JE BOLESNO: Intervju o Šumaheru koji je RAZBESNEO celu planetu

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Apr.2023, 11:58

OVO JE BOLESNO: Intervju o Šumaheru koji je RAZBESNEO celu planetu

Novinarstvo je dotaklo dno i u Nemačkoj.

Nemački list "Die Aktuelle" objavio je navodni intervju sa legendarnim vozačem Formule 1 Mihaelom Šumaherom i podigao veliku prašinu.

Novinari pomenutog lista su uz veliku fotografiju na naslovnoj strani istakli da su uspeli da urade intervju sa legendarnim vozačem, ali u stvari je u pitanju razgovor sa veštačkom inteligencijom.

Quellenangabe: "Das Interview war im Internet. Auf einer Seite, die mit Künstlicher >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Intelligenz, kurz KI genannt, zu tun hat."

Was "Die Aktuelle" hier veranstaltet, ist selbst für ein skrupelloses Klatschmagazin bemerkenswert verachtenswert: https://t.co/xBZKQY1xUw pic.twitter.com/xqtYzTOKHd

— Simon Hurtz (@SimonHurtz) April 17, 2023

Uz pomoć veštačke inteligencije, dopuštajući joj da odgovara na pitanja umesto jednog od najboljih vozača u istoriji Formule 1, novinari su dobili odgovore na pitanja koja zanimaju javnost.

Ovo je suviše bolesno da bismo i stavili kakve su odgovore dobili, tako da se idiotlukom nećemo ni baviti.

Ipak, javnost u nemačkoj je svakako zgrožena sa ovim potezom, ali i svi drugi, jer je ovo dokaz da novinarstvo polako nestaje i to ne zbog veštačke inteligencije, nego zbog ljudi koji se bave ovim nekada cenjenim pozivom, koji je sada postao...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.