OVO ĆE ODJEKNUTI DALEKO: Delije ponovo digle glas - braćo naša u Crnoj Gori...

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jan.2020, 01:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVO ĆE ODJEKNUTI DALEKO: Delije ponovo digle glas - braćo naša u Crnoj Gori...

Borba protiv tiranskog zakona.

Najvatrenije pristalice Crvene zvezde ne odustaju od borbe protiv tiranskog zakona o slobodi veroispovesti koji je donet u Crnoj Gori. Posle mirne protestne šetnje od "Štark arene" do ambasade Crne Gore nakon utakmice sa Bajernom i pružanja podrške Srbima u toj susedskoj zemli, Delije su poslale jaku podršku braći u Crnoj Gori.

Saopštenje "Delija" povodom paljenja zastave i daljoj borbi prenosimo u celosti:

- Braćo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << naša u Crnoj Gori, želimo da vam poručimo da smo uz vas u ovim teškim trenucima. Istrajte! Pobedite! Ne dajte da vas tirani truju pričama o zapaljenim zastavama. Atak ka njoj je simbolično izražavanje bunta prema svom zlu koje nastalo pod njom i sotoni koja se krije iza nje - priznavanje Kosova i Metohije, slanje vojnika na proslavu "Oluje", ulazak u NATO, a sada i udaru na naše svetinje. Ponosimo se vašom junačkom borbom i pozivamo narod iz svih gradova da se priključe i istraju u daljoj borbi.

Takođe, poručujemo svim medijima koji su u ovom odsudnom trenutku dali sebi za pravo da blate crkvu i njene najviše predstavnike, da na taj način staju otvoreno na stranu Milovog režima i izdaju interese srpskog naroda.

Ne rušite jedinstvo, ne blatite crkvu. Crna Gora i Srbija to je jedna familija!- navodi se u saopštenju...
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vernici sa severa Crne Gore poručuju da se ne odriču svog indentiteta

Izvor: RTS, 06.Jan.2020

U litijama i na molebanima, već danima narod svedoči o trajanju srpske vere i kulture u Crnoj Gori – o svemu što je i ovde, od planina i župa na severu, do morskih obala, temeljeno vekovima, a što čuva snagu i dostojanstvo naroda koji se ne odriče sopstvenog identiteta. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.