OVO BAŠ NIKO NIJE OČEKIVAO: Hrvat novi trener Trabzona, plata 1.600.000 evra (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Apr.2023, 19:35

OVO BAŠ NIKO NIJE OČEKIVAO: Hrvat novi trener Trabzona, plata 1.600.000 evra (FOTO)

Traži se titula.

Hrvat Nenad Bjelica zvanično je imenovan za novog trenera Trabzona. Nekadašnji strateg Dinama i Osijeka na klupi turskog šampiona nasledio je Abdulaha Avdžija, a potpisao je ugovor do leta 2025. godine.

Mediji su otkrili i kakva će biti primanja 51-godišnjeg Osiječanina. Do kraja ove sezone će zaraditi 100.000 evra, a u naredne dve čak 3.200.000 evra, odnnosno godiše oko 1.600.000 evra.

Bjelica je krajem avgusta napustio Osijek >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << posle lošeg starta sezone i u međuvremenu nije imao trenerski angažman. Odlaskom Avdžija iz Trabzona otvorila se valjana pozicija, a poklopile su se i želje i ambicije čelnici kluba i iskusnog stratega.

Profesyonel futbol takımımızın teknik direktörlüğü konusunda Sayın Nenad Bjelica ile 2024-25 futbol sezonu sonuna kadar anlaşma sağlanmıştır. pic.twitter.com/DcM5inDXiP

— Trabzonspor (@Trabzonspor) April 18, 2023

Trabzon u finiš sezone ulazi sa šeste pozicije, uz minimalne šanse da se dokopa evropskih takmičenja. Ostaje da se vidi hoće li na leto biti napravljen tim sposoban da ponovi uspeh iz prošle godine i vrati titulu na Crno more.

Kada je o Bjelici reč, tokom karijere je vodio Kernten, Luštenau, VAC, bečku Austriju, Speciju, Leh, Dinamo i pomenuti Osijek.

Sa Dinamom je osvojio dve titule prvaka Hrvatske, jedan Kup i Superkup.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Kelen, supruga Žuninja, fudbalera Mitjilanda

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.