OTKAZI SAMO BLEF

Izvor: Kurir, 14.Maj.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTKAZI SAMO BLEF

Uprava Zvezde pričom o otpuštanjima igrača pokušava da motiviše ekipu

Poslednjih dana spominjala se mogućnost da će neki igrači Crvene zvezde dobiti otkaz zbog nezalaganja u meču protiv Hemofarma, međutim, od toga najverovatnije neće biti ništa. Pljuštaće samo novčane kazne, saznaje Kurir. Čelnici kluba s Malog Kalemegdana pretili su otkazima samo da bi igrače motivisali i, po svemu sudeći, do kraja prvenstva ceo tim će ostati na okupu. Sastanak Upravnog odbora >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Košarkaškog kluba Crvena zvezda odložen je do daljeg zbog bolesti Mirka Petrovića, predsednika ekipe s Malog Kalemegdana.

- Niko neće dobiti otkaz u Zvezdi, ali sigurno će biti novčano kažnjeni. Čelnici crveno-belih hteli su da zastraše pojedine igrače i da im daju do znanja da renome kluba ne sme da se ruši. Neki igrači će biti novčano kažnjeni, ili im neće biti isplaćene zaostale plate. U prilog ovoj konstataciji ide odlaganje sastanka Upravnog odbora, koji je prvobitno trebalo da bude održan u ponedeljak, ali je zbog bolesti predsednika Mirka Petrovića odložen do daljeg - rekao je izvor blizak crveno-belima.

Prema disciplinskom pravilniku kluba, predlog finansijskih kazni treba da iznesu sportski direktor (Branko Kovačević) i trener (Milan Škobalj), a potom da ga verifikuje uprava kluba i o njemu obavesti Košarkaški savez Srbije. Međutim, trener Škobalj je rekao da on s tim nema ništa i da je na upravi da odluči o kaznama. Igrači mogu biti kažnjeni individualno ili kolektivno, uzimanjem od 10 do 50 procenata mesečne zarade. Ipak, pitanje je od koje plate će im biti zakinuto, jer primanja i dalje kasne, te će do tada verovatno i prežaliti tih nekoliko hiljada (stotina) evra.

Crveno-beli su u subotu, u desetom kolu Superlige Srbije, u duelu sa Hemofarmom, izgubili s ubedljivih 68:98, a u jednom trenutku su gubili sa 42 poena zaostatka. [ antrfile ]

TADIJA: NIJE VREME ZA KAZNE

Kapiten Zvezde Tadija Dragićević smatra da ovo nije pravi trenutak za kažnjavanje igrača, iako priznaje da su se obrukali u Vršcu.

- Da li će biti nekih kazni za igrače, stvar je uprave kluba. Mislim da treba malo sačekati s takvim odlukama. Nije sporno da se svi osećamo loše i da smo deprimirani, ali moramo da idemo dalje. Neću da ispadne kako se pravdam, ali ovo stanje i očajna igra samo su posledice brojnih problema i povreda. Ne sećam se kada smo poslednji put trenirali u punom sastavu - kaže Dragićević i dodaje da optužbe da nisu želeli da igraju protiv Hemofarma uopšte nisu opravdane.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.