OTKAZAN SPUST NA ZOI: Nepoznato kada će nastupiti Vukićević

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Feb.2022, 08:49

OTKAZAN SPUST NA ZOI: Nepoznato kada će nastupiti Vukićević

Vetar je poremetio planove.

Takmičenje u spustu, kojim je trebalo da budu otvorena nadmetanja u alpskom skijanju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, odloženo je zbog jakog vetra i loših vremenskih prilika. Trka u najbržoj skijaškoj disciplini pomerena je za neki od narednih dana, ali još nije poznat novi termin, saopštili su organizatori.

Najbolji svetski skijaši, među kojima i srpski reprezentativac Marko Vukićević, nisu dobili priliku da otvore Zimske >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << olimpijske igre zbog snažnog vetra na planinskom području Sijaohaituo, Nacionalnom centru za alpsko skijanje na severozapadu kineske prestonice.

Start trke, zakazan za 11 po lokalnom, odnosno 4.00 ujutru po srednjoevropskom vremenu, nekoliko puta je pomeran.

Kada je postalo jasno da zbog udara vetra neće moći da garantuju bezbednost svih takmičara, organizatori su se odlučili za odlaganje takmičenja.

- Trka u muškom spustu morala je da bude pomerena za neki drugi dan zbog trenutne vremenske situacije sa udarima vetra i predviđene prognoze. Novi start u muškom spustu nije poznat u ovom trenutku - istakli su organizatori uz dodatak da će novi termin biti saopšten što je pre moguće.

Vremenske prilike prave velike probleme u Pekingu od samog početka ZOI, pošto su i zvanični treninzi u spustu otkazivani prethodnih dana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.