OTIŠAO U LEGENDU: Preminuo nekadašnji fudbaler Zvezde i Vojvodine

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Sep.2018, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTIŠAO U LEGENDU: Preminuo nekadašnji fudbaler Zvezde i Vojvodine

Ostavio je dubok trag.

Legenda srpskog fudbala Luka Malešev, nekadašnji igrač Vojvodine, Crvene zvezde, Budućnosti i Prištine, preminuo je u Novom Sadu u 80. godini posle duge i teške bolesti. Popularni čika Luka, kako su ga svi poštovaoci oslovljavali, s obzirom na činjenicu da je bio omiljen i uvek rado viđen u svakom društvu, bio je poznat po kumstvima sa poznatim fudbalerima u našoj zemlji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i inostranstvu. Rođen je u Nadalju, 9. juna 1939. godine a za njegovu Vojvodinu je kao 17.- godišnjak debitovao 1956. godine i do 1961. odigrao 141 utakmicu.

Zatim je prešao u Crvenu zvezdu, čiji dres je nosio od 1962. do 1965. godine, a posle toga je igrao u Budućnosti i Prištini, gde je i završio igračku karijeru. Kao trener, vodio je špansku Seltu, Spartak, Prištinu, Hajduk iz Kule i Crvenku. Bio je i pomoćni trener Todoru Veselinoviću u sezoni 1974.-1975. godine, kada je Vojvodina postala vicešampion Jugoslavije. Najveći deo svog angažmana u Vojvodini, čika Luka je proveo kao trener mlađih kategorija 80.- tih i 90.- tih godina prošlog veka. Malešev će biti sahranjen u ponedeljak, 1. oktobra, u 13.30 časova na gradskom groblju u Novom Sadu a komemoracija je istog dana u 11 časova na fudbalskom centru "Vujadin Boškov".

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Preminuo Predrag Ejdus

Izvor: RTS, 28.Sep.2018

Poznati srpski glumac Predrag Ejdus preminuo je večeras posle duže bolesti u 72. godini. . Prvak Drame Narodnog pozorišta u Beogradu i nekadašnji upravnik Predrag Ejdus rođen je 24. jula 1947. godine u Beogradu...Završio...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.