OTIŠAO U LEGENDU: Preminuo čuveni Gordon Benks, čovek kojem ni Pele nije mogao da da gol (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2019, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTIŠAO U LEGENDU: Preminuo čuveni Gordon Benks, čovek kojem ni Pele nije mogao da da gol (VIDEO)

Sa reprezentacijom Engleske bio je svetski prvak 1966.

Legendarni golman Gordon Benks koji je sa reprezentacijom Engleske osvojio titulu prvaka sveta 1966. na Mondijalu održanom upravo Engleskoj, preminuo je u 82. godini.

PO OPROBANOM RECEPTU: Barselona KRADE Liverpulu najboljeg IGRAČA (FOTO)

PRETNJA ZA PSŽ: Na Old Trafordu završili VELIKO pojačanje (FOTO)

Benks je šest godina uzastopno, od 1966. do 1971, bio od strane FIFA proglašavan za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << najboljeg golmana, a ostaće upamćem i po neverovatnoj odbrani na Svetskom prvenstvu u Meksiku 1970. kada je sprečio Pelea da postigne gol.

Tokom karijere Benks je branio za Česterfild, Lester, Stouk, Klivlend Stoukers, Fort Loderdejl Strajkers i Sent Patriks. Sa Lesterom i Stoukom je 1964. i 1972. osvojio Liga kup.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.