OSaliven: Sve je više nameštanja

Izvor: B92, 17.Sep.2013, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O'Saliven: Sve je više nameštanja

Svetski šampion u snukeru Roni O'Saliven rekao je da sve više igrača namešta svoje mečeve u snuker takmičenjima.

"Čuo sam da sve više igrača namešta mečeve u snukeru. Pretpostavljam da su uhvatili smo Stivena Lija", napisao je O'Saliven na Tviteru.

Li čeka presudu za nameštanje mečeva, pošto je sud utvrdio da je namestio sedam mečeva 2008. i 2009. godine.

"Nemate razloga za brigu, ako nemate šta da krijete. Ali, mnogo ljudi želi mnogo da sakrije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i zbog toga se o tome ne govori slobodno. Verovatno će me kazniti što govorim o tome. Oni vole da guraju stvari pod tepih", dodao je O'Saliven.

Li je negirao optužbe, ali je sud u Bristolu utvrdio da je on namerno izgubio mečeve protiv Kena Doertija i Marka Fua 2008. godine na Kupu Malte.

Utvrdjeno je i da je namerno izgubio prvi frejm u mečevima protiv Stivena Hendrija i Marka Kinga na Otvorenom prvenstvu Velike Britanije2008. godine, kao i mečeve - i to po unapred odredjenom rezultatu - protiv Nila Robertsona na Malta kupu 2008. godine i Marka Selbija na Otvorenom prvenstvu Kine, godinu dana kasnije.

Sud je utvrdio i da je Li namestio meč protiv Rajana Deja, u kojem je u prvom kolu Svetskog prvenstva 2009. godine izgubio sa 10:4 i naveo da nema saznanja da su drugi igrači znali za Lijevu umešanost u nameštanje.

Predsednik asocijacije za snuker i bilijar Beri Hern rekao je da ta organizacija proverava prethodne mečeve i da je potpisala ugovore sa kladionicama, koje će je obaveštavati o neuobičajenim kladjenjima.

"Sa zadovoljstvom ćemo proveriti svaki meč. Poruka je jasna: ako varate, biće proglašeni krivim i bićete kažnjeni", rekao je Hern.

Takodje, Svetska federacija će ispitati O'Salivenove tvrdnje, pre no što odluči da li će pokrenuti istragu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.