OSNOVANA RUKOMETNA KUĆA SLAVNIH: Čak petoro rođenih u Srbiji među 60 izabranih

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jun.2023, 09:53

OSNOVANA RUKOMETNA KUĆA SLAVNIH: Čak petoro rođenih u Srbiji među 60 izabranih

Velika imena, ali samo koji su igrali u poslednjih 30 godina.

Legendarni srpski rukometaši Momir Ilić i Dragan Škrbić primljeni su u novoformiranu EHF Kuću slavnih.

Događaj je upriličen u okviru proslave 30. rođendana Evropske kuće rukometa.

- Fenomenalan osećaj, da ovako budem nagrađen za sve što sam postigao u svojoj igračkoj karijeri koja je bila izuzetna i tu ću biti neskroman jer sam zaista ostavio jedan pečat na rukomet. Kada pogledam odakle >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sam krenuo i kako su mi počeci bili stidljivi u rodnom Aranđelovcu, a koliko velike stvari sam napravio. Ono što me posebno raduje što sam na ceremoniji predstavljen u dresu Srbije iz 2012. godine što mnogo govori o tome koliko se ceni naš uspeh na međunarodnoj sceni i da bismo i mi trebali takođe i više da ga cenimo. Odigrao sam veliki broj utakmica u dresu reprezentacije, bio kapiten, a da nisam bio član nijedne nacionalne selekcije u mlađim kategorija potvrda je svega što čovek može da uradi posvećenim trudom i upornim radom - istakao je Ilić.

Ponosan zbog izbora bio je i legednarni pivotmen.

- Velika čast i privilegija je biti u takvom društvu. Ovo je veliko priznanje ne samo za Momira i mene, nego i za srpski rukomet jer imati dva predstavnika u Kući slavnih koji su igrali u poslednjih 30 godina nije mala stvar i mnogo govori - rekao je Škrbić.

U Kuću slavnih su primljene i dve rukometašice rođene u Srbiji, Katarina Bulatović i Bojana Popović, ali one su se proslavile nastupajući za Crnu Goru, iako je posle raspada zajedničke države Katarina dve godine igrala za Orlove.

Među 60 odabranih je i Arpad Šterbik koji je posle osvajanja medalja sa Jugoslavijom igrao za Španiju.

Ima i još dve koji su nastupali za našu zemlju pod bilo kojim imenom - Hrvat Irfan Smajlagić i Crnogorka Maja Savić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Ilić i Škrbić u Kući slavnih

Izvor: B92, 28.Jun.2023

Dva srpska rukometaša Dragan Škrbić i Momir Ilić primljeni su u Kuću slavnih na EHF događaju u Beču...Obojica rukometaša su ostavila dubok trag i sa velikim uspeohom su nosili dres reprezentacije, što je prepoznato i zasluženo nagrađeno...Aktuelni trener Vesprema je bio veoma ponosan posle...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.