OSEĆAM SE KAO  ŠAMPION

Izvor: Kurir, 17.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OSEĆAM SE KAO ŠAMPION

Srpski bokser Drago Janjušević posl osvajanja titule ne krije koliko mu znači pojas interkontinentalnog prvaka sveta

Srbija je dugo čekala šampiona sveta u boksu. Posle čitavih jedanaest godina, koliko je prošlo od titule interkontinentalnog šampiona Ljubiše Simića (bodrio naslednika iz prvog reda), naš borac Drago Janjušević okitio se pojasom vladara u IBF kategoriji.

Drago je preksinoć imao za rivala iskusnog boksera, naturalizovanog Belgijanca Đamila >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Selinija, kome nije dozvolio da pokaže ništa od svog nesporno velikog umeća. Serija gromovitih udaraca iz treće i četvrte runde krunisana je preciznom bombom u pleksus rivala koji je na samom početku petog dela meča obustavio dalji otpor. Suze radosnice pojavile su se na licu Srbina istog trenutka kada je sudija prekinuo meč.

- Bio sam strašno stegnut i nervozan na početku borbe. Ipak, kako je vreme odmicalo opustio sam se i vodio borbu onako kako meni odgovara. Mislim da je Selini moj najteži protivnik do sada. Ne sećam se da sam se borio sa takvim rivalom - prvi je utisak Janjuševića.

Rođeni Nikšićanin, koji poslednjih 17 godina živi u Beogradu, ističe da je najvažnija stvar za osvajanje titule bila njegova izuzetna fizička i psihička pripremljenost.

- Baš kao što sam rekao pre meča, nikada u životu nisam imao ovoliko snage. Iako je predviđeno da borba traje 12 rundi, ja sam imao snage za mnogo više od toga i mislim da je to bilo od velikog značaja u trijumfu. Videli ste da sam dobio nekoliko nezgodnih udaraca, ali sam zahvaljujući snazi uspeo da se oporavim i odradim borbu kako treba - kaže srpski šampion, a na pitanje oseća li posledice posle velikog meča poručuje da je sve u redu.

- Nema baš nikakvih posledica i osećam se kao šampion![ antrfile ]

SLAVLJE DO KASNO U NOĆ

Drago Janjušević je posle borbe nakratko nestao iz kruga najbližih saradnika. Otišao je da se istušira, predahne i spremi za proslavu velikog uspeha. Slavlje na novobeogradskom splavu „Leonardo“ trajalo je do kasno u noć, a pored svetskog šampiona ventile su otpustili i svi oni koji su bili uz njega tokom žestokih priprema koje su rezultirale istorijskim trijumfom, kako za Janjuševića, tako i za celu Srbiju.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.