ORLOVI, OBRATITE PAŽNJU: Meč Švajcarske i Finske rešen posle velikog PREOKRETA (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Feb.2020, 22:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ORLOVI, OBRATITE PAŽNJU: Meč Švajcarske i Finske rešen posle velikog PREOKRETA (VIDEO)

Sjajna utakmica.

Košarkaška reprezentacija Finske slavila je na gostovanju Švajcarskoj posle velikog preokreta u drugom kolu grupe E kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine rezultatom 69:64 (11:21, 10:15, 22:14, 26:14). Tom pobedom Finci su izjednačili skor sa Srbijom na tabeli posle poraza Orlova od Gruzije u Beogradu (više pročitajte OVDE), ali tim Igora Kokoškova zauzima drugu poziciju zbog pobede u Finskoj.

Reprezentacija Švajcarske je odigrala >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << fenomenalno prvo poluvreme posle kog je imala prednost od 15 poena razlike (36:21), a u tom ritmu su nastavili i u trećoj četvrtini. Međutim, u završnici treće deonice Finci su se razgoropadili i serijom 13:3 su uhvatili priključak pred poslednjih deset minuta (50:43).

U četvrtoj četvrtini su Švajcarci održavali prednost, ali je Finska za nešto više od dva minuta napravila seriju 9:0 i 90 sekundi pre kraja je na semaforu pisalo 65:61 za goste. Posle toga je domaći tim pogodio trojku kojom je došao na poen zaostatka, ali nije imao snage da ipak odnese pobedu, pa su se Finci na kraju radovali.

.@sasusalin10 🔥🔥🔥#EuroBasket | @basketfinland 🇫🇮

📺 https://t.co/4gh8fctysX pic.twitter.com/qpD5W1O8xt

— FIBA EuroBasket (@EuroBasket) February 23, 2020

Najzaslužniji za pobedu Finske bio je Sasu Salin koji je ubacio 25 poena, dok je u poraženom timu bolji od ostalih bio Marko Mlađan sa 12.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda poznata navijačica Milana Klaudija Romani.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.