ORLIĆI SE DIGLI POSLE SLOVENIJE: Srbija pobedila Italiju i sačuvala šanse za četvrtfinale

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Maj.2023, 22:29

ORLIĆI SE DIGLI POSLE SLOVENIJE: Srbija pobedila Italiju i sačuvala šanse za četvrtfinale

Španci poslednja prepreka.

Sjajno izdanje kadetske selekcije Srbije u drugom kolu grupne faze Prvenstva Evrope u Mađarskoj  i pobeda protiv Italije 2:0 (1:0). Odigrali su izabranici selektora Aleksandra Lukovića fantastičnu utakmicu, praktično od prvog minuta taktički dominirali, stvarali prilike i na kraju zasluženo slavili. Posle poraza na premijeri od Slovenije (2:4), ovo su važna tri boda za Srbiju, koja će protiv Španije 24. maja da se bori za plasman u četvrtfinale, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ali će mnogo toga zavisiti i od epiloga drugog meča, duela između Slovenije i Italije.

Veliku pobedu Srbije obeležio je možda i najbolji pojedinac meča Matija Popović, koji je bio asistent kod oba gola. Sve do 68. minuta igre kada je selektor Luković odlučio da ga odmori pred odlučujući meč sa Španijom, bio je nerešiva enigma za Italijane. Već posle desetak minuta igre i sjajne tranzicije u dva navrata, golman Martineli je bio na velikim iskušenjima, a čekao se 39. minut kako bi pravda pokucala na vrata. Otvorio ih je Maksimović posle navedene sjajne asistencije Matije Popovića. I nastavak je doneo dobru igru Srbije, potpunu kontrolu svih dešavanja. Matija Popović i Cvetković potrudili su se da nestane svaka sumnja u konačan epilog ovog meča u 59. minutu.

U drugom meču drugog kola grupe B, Španija je savladala Sloveniju 3:1. Srbija je u prvom kolu poražena od Slovenije 4:2. Prvo mesto na tabeli grupe B drži Španija sa šest bodova, dok Slovenija i Srbija imaju po tri. Italija je poslednja bez bodova. U poslednjem, trećem kolu 24. maja će igrati Srbija - Španija i Italija - Slovenija. Plasman u četvrtfinale izboriće po dve najbolje plasirane selekcije iz svake grupe.

Pogledajte kako izgleda Kristina Mitrović, supruga Aleksandra Mitrovića

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.